Masala betyr ”krydderblanding"på hindi, og det er akkurat det retten er. Det er en deilig blanding av aromatiske krydder og grønnsaker. Dette kombinert med tomater og kokosmelk danner den velkjente masala-sausen.

Yoghurt eller kokosmelk? 

Noen vil si at man skal bruke yoghurt i stedet for kokosmelk, men det er en smakssak. Ønsker du en syrlig saus er yoghurt et godt valg. Vil du ha en fyldig og kremet saus går du for kokosmelk.

Kylling tikka masala tett på.

Du kan varmebehandle kyllingen ved å la kjøttet trekke i sausen. Ønsker du litt mer smak, kan du grille kyllingen på en grill eller i en grillpanne før du har den i sausen.

Slik blander du indisk krydderpaste

Disse krydderne bruker du i en indisk tikka masala. Hvis du bruker hele krydder, må de støtes i en morter først:

  • Gurkemeie smaker ikke så mye, men gir en fantastisk gul farge til retten.
  • Både spisskummen og nellik er sterke krydder, så vær nøye med å måle opp korrekte mål slik at sausen ikke blir ubalansert.
  • Koriander, kanel og muskat er varme krydder som gir sausen den deilige smaken som vi forbinder med indiske retter.
  • Støt frisk chili, ingefær og hvitløk til en fin paste. For å jevne sausen er det fint å bruke nøtter. Cashewnøtter er lette å knuse og egner seg derfor godt til dette. Spar noen til å pynte med ved servering.

BAK NANBRØDHer får du oppskriften på Saritas enkle og kjempegode nanbrød.

Frysetips!

Masala-sausen er ypperlig å lage i store porsjoner og fryse ned. Du har du alltid en base som du enkelt kan lage herlig indisk mat på 1-2-3, kun ved å tilsette  kyllingstykker, fisk eller grønnsaker.

Kylling rikka masala servert med ris og flate nanbrød.

Basmatiris, rikelig med koriander og nanbrød er deilig tilbehør til kylling tikka masala.

KYLLING TIKKA MASALA

Dette trenger du til fire personer:

Krydderpaste til saus:

  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 cm revet ingefær
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 grønn chili, finhakket
  • 10 usaltede cashewnøtter
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt sort pepper
  • 1 ts salt

 

Masalasaus:

  • 4 ss nøytral olje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød spiss paprika, finhakket
  • 2 bokser kokosmelk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 600 g økologisk kyllingbryst

 

Tilbehør:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 lime, i båter

 

Slik gjør du:

  1. Start med å lage krydderpasten: Støt hvitløk, ingefær, chili og nøtter til en paste og bland med de tørre krydderne.
  2. Lag masalasausen: Ha olje i en panne. Tilsett løk og paprika. Stek dette på medium varme i ca 5 minutter, mens du rører ofte.
  3. Tilsett krydderpasten. Stek videre i 5 minutter mens du fortsetter å røre.
  4. Hell på kokosmelk og tomater og la dette småputre i ca 10 minutter.
  5. Skjær kyllingen i store stykker og legg dem i sausen. La kyllingbitene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Du kan også velge å grille hele kyllingbryst og servere dem til sausen.
  6. Kok ris som anvist på pakken.
  7. Dryss masse koriander over gryteretten rett før servering. Server med ris og limebåter.

Ønsker du å servere hjemmebakte nanbrød som er enkle å lage, skal du prøve disse flate nanbrødene som du steker i panna