Pulled pork lages av svinekjøtt som tilberedes på lav temperatur over lang tid. Dette gjør kjøttet ekstra mørt og godt, og selv om du bruker de aller kjipeste stykningsdelene trenger du kun et par gafler til å rive kjøttet fra hverandre når det er ferdig – derav navnet.

Lett å lage pulled pork

Ekte pulled pork lages med svinenakke, men dessverre kan det være litt vanskelig å få tak i overalt. Da er det godt det finnes nakkekoteletter! (Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken.)

Pulled pork-kjøtt som rives med gaffel.

Ta kjøttet ut av ovnen og riv det fra hverandre med 2 gafler. Det er dette som gir navnet «pulled pork».

Fine, tykke nakkekoteletter (gjerne med bein) kan altså gjøre jobben vel så godt. Alt du behøver å gjøre er å gni kjøttstykkene godt inn med masse deilig krydder, tilsette væske og lene deg tilbake mens ovnen gjør jobben for deg. 

Når kjøttet er ferdig stekt gjenstår kun det gøyeste: å rive kjøttet fra hverandre. Det er ikke mye krefter som skal til, og du klarer det lett med et par gafler. 

Det beste tilbehøret

Coleslaw og BBQ-saus er klassisk tilbehør til en saftig pulled pork-burger, men det er jo ingen som sier at det behøver være tradisjonelt av den grunn. 

Hjemmelaget coleslaw til pulled pork-burger.

Kombinasjonen av kål og jordbær er utrolig god. Må prøves!

Vi har valgt å pimpe opp både sausen og salaten med sommerens beste råvare – jordbær! Kombinasjonen av de sursøte og salte smakene i sausen byr på en nær utenomjordisk kombinasjon med det kraftige kjøttet, mens kålsalaten balanserer det hele med mild smak og sprø kål. 

Det er bare å glede seg til en real smaksfest!

Pulled pork-burger med coleslaw og bbq-saus.

Revet svin, filleristet gris og plukksvin er alle norske navn på denne herlige burger-varianten.

SUPERENKEL PULLED PORK-BURGER MED COLESLAW OG BBQ-SAUS

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 3,5 timer
Steketid: 3 timer
Steketemperatur: 150˚C 
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 ss røkt paprikapulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss salt
  • 1 kg nakkekoteletter (tykke skiver)
  • 3 dl eplemost
  • 1 stk. hjertesalat
  • 4 stk. hamburgerbrød

 

Coleslaw med jordbær:

  • 0,5 stk. hodekål, revet
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 ss sitronsaft (ca. 0,5 sitron)
  • 1 ss sukker
  • Salt og pepper
  • 4-8 stk. jordbær, strimlet
  • 1 ss valmuefrø 

 

BBQ-saus med jordbær:

  • 120 g ferske jordbær
  • 0,5 dl Heinz ketchup
  • 1 ts eplesidereddik 
  • 1 ts Worcestershire saus 
  • 0,5 ts sitronskall, revet
  • 0,5 ss sitronsaft 
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts brunt sukker 
  • 0,25 ts flaksalt 
  • 0,25 ts pepper. nykvernet

 

Slik gjør du:

  1. Lag pulled pork:Sett ovnen på 150˚C. Bland sammen paprikakrydder, sukker og salt og gni inn i nakkekottelettene. Legg kjøttet i en ildfast form, hell på eplemost og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen på rist i ovnen og stek midt i ovnen i 3 timer.
  2. Lag coleslaw:Rasp hodekålen på den grovt rivjern. Ha over i et dørslag og dryss over saltet. La det stå i ca 1 time for å mørne kålen.
  3. Skyll kålen godt i kaldt vann og tørk ved bruk av salatslynge for å bli kvitt så mye som mulig av væsken.
  4. Bland sammen majones, crème fraîche, sitronsaft og sukker til dressingen. Smak til med salt og pepper før dressingen blandes sammen med den raspede kålen. Vend inn jordbærstrimler og valmuefrø rett før servering.  
  5. Lag BBQ-saus:Bruk en stavmikser eller lignende og kjør alle ingrediensene til BBQ-sausen til en myk og jevn saus. 
  6. Ta det ferdige kjøttet ut av ovnen og riv fra hverandre med 2 gafler. Rør inn litt BBQ-saus (ca. 1 spiseskje pr. porsjon).
  7. Server pulled pork på hamburgerbrød med friske salatblader, cole slaw og mer av den herlige BBQ-sausen.