Har du allerede ferdigstekt kjøtt i kjøleskapet er halve jobben gjort. Restekjøtt fra lammelår er perfekt å bruke i en saftig taco. Kjøttet ligger der i kjøleskapet etter påskens store etegilde. Kanskje har du litt salat, noen grønnsaker og en rømmeklatt som må spises opp?

<<LYST PÅ NY VRI PÅ FREDAGSTACOEN? Lag vegetartaco i bakte paprika eller bruk blomkål som genial kjøtterstatter.>>

Hjemmelaget tacopulver

Har lammekjøttet allerede masse smak, trenger du ikke krydre mye i tillegg. Har du for eksempel laget Coop Megas eksotiske lammelår, kan du bare krydre med mer av de sammen krydderne. Den krydderblandingen inneholder masse malt spisskummen, akkurat som tacokrydder gjør.

Hvis du har lammelårrester med mindre krydder, kan du tilføre ferdig tacopulver eller lage krydderblandingen selv. Oppskriften finner du litt lenger ned i saken.

<<LYST PÅ SKIKKELIG COMFORT FOOD? Lag langtidskokt lammegryte med deilige indiske smaker.>>

Unngå å kaste

Vi kaster 25 prosent av maten vi kjøper, ifølge forskning.no. Vi bør unngå å kaste så mye mat. Er det en liten flekk på paprikaen, er det bare å skjære den bort. Resten av grønnsaken er helt fin. Er de ytterste bladene på salathodet slappe? Ja, så kaster du bare disse. Resten er fullt spiselig. Små rutiner gjør at du sparer penger og slipper å kaste så mye mat. Dette er et mål vi bør sette oss.

Har du rester av lam og grønnsaker i kjøleskapet? Da kan du lage en saftig og god taco av lam!

Saftig taco av lam

Taco er derfor en perfekt måte å bruke restene på: Litt salat, litt grønnsaker, lammelårrester, en rømmeklatt. Dette blir et gourmetmåltid.

Dessuten har du kanskje noen lomper igjen etter pølsegrillingen utendørs? De er perfekte å bruke til denne tacoretten.

Dette trenger du (til 4 personer):

  • 500-600 g lammekjøtt
  • 1 boks salatbønner
  • 12 lomper eller lefser
  • 1 paprika
  • 4 tomater
  • tacopulver (eller hjemmelaget)
  • rømme
  • frisk koriander
  • 2 lime
  • ½ agurk
  • Chili etter smak. Frisk eller syltet.
  • salat

Slik gjør du:

  1. Del kjøttet opp i strimler (som pulled pork) eller skjær det i tynne strimler med en kniv.
  2. Varm en panne med litt olje. Vend kjøttet i krydder og stek det slik at det får litt farge.
  3. Skjær grønnsaker slik du pleier når du spiser taco.
  4. Server lammekjøttet i lomper med salat, rømme og chili. Legg på bønner og koriander og lime.  
    Nyt en smakfull restemiddag .

Hjemmelaget tacokrydder

Dette trenger du:

  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1 ss karvefrø
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts chilipulver evt. pulver av chipotlechili hvis du har

Slik gjør du:

  1. Rist spisskummen og karve i en tørr panne til du kjenner aromaen. Støt i en morter og bland inn de andre krydderne.
  2. Dette er nok til 400-500 g kjøtt. Start forsiktig og smak deg frem til hvor mye du vil ha i for at du blir fornøyd.