Store kjøttstykker krever god tid på grillen, men resultatet er verdt tiden det tar. Det er heller ikke veldig vanskelig, så lenge du følger disse grilltipsene.

- Dette er fantastisk godt kjøtt som krever at du bruker litt tid når du griller det. Ikke vær redd for å la kjøttet ligge på høy varme i 6-8 minutter før du snur det. Da får du en herlig stekeskorpe, som gir en deilig smak til kjøttet, forklarer Elin Madsen.

Hun er ferskvaresjef og assisterende butikksjef hos Coop Mega Klepp, og viser hvordan du får verdens møreste og beste kjøtt på grillen. Hun starter med å krydre to rause og gode entrecôtestykker med bein, kalt tomahawk, med salt og pepper.

<<PRØV OGSÅ: Tomahawk på grillen med charmoula>>

Slik griller du tomahawk, først krydre med salt og pepper.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.

De beste triksene på grillen

- Kjøttet har godt av å bli romtemperert før du griller. Ta derfor ut kjøttet minst en halvtime før du skal grille, forklarer Elin.

En annet triks er å følge godt med på steketermometeret og ikke grille kjøttet for lenge.

- Dessverre er det mange som lar kjøttet ligge så lenge på grillen at det blir grått og tørt. Tar du det ved riktig temperatur, får du verdens beste grillmat, sier Elin Madsen. 

<<GLAD I GRILLMAT? Her finner du våre beste oppskrifter på grillmat>>

(Fullstendig oppskrift og fremgansmåte finner du nederst i saken)

Slik griller du tomahawk, grille over sterk varme

Legg kjøttet på direkte varme, slik at det får en fin stekeskorpe. La det ligge i 6-8 minutter på hver side.

Slik griller du tomahawk, med steketermometer på indirekte varme.

Sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge på indirekte varme til kjernetemperaturen er cirka 55 grader.

Siden tomahawk er entrôte med bein, er kjøttet godt marmorert. Det betyr at kjøttet er veldig mørt og smaker saftig og godt. I tillegg ser det veldig imponerende og stilig ut med det store beinet. Det enkleste er å dele opp kjøttet i skiver etter at det har hvilt ferdig, og servere det på et stort fat med deilig tilbehør til. Prøv disse digge tilbehørene:

Oppskrift på tomahawk på grillen.

Tomahawk av storfe er en av årets mest spennende nyheter hos Coop Mega. Kjøttet er mørt og saftig og kler mange typer tilbehør.

<<PERFEKT TILBEHØR: Grillet potetsalat med sitron og kapers>>

GRILLET TOMAHAWK 

Til: 4 personer

Tid: ca. 1,5 time (inkl. romtemperering, grilling og hviletid)

  • 2 Low & Slow tomahawk av storfe
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller. 
  2. Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 6-8 minutter på hver side.
  3. Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, tid er avhengig av tykkelsen på kjøttstykkene.  
  4. La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.