Nå får du så mange vegetarianske og veganske produkter at du har mye å velge mellom. Du kan spise burger og taco uten å savne kjøttet et sekund. Men til jul er det mange som er tradisjonelle, eller som syns det er vanskelig å finne gode erstatninger. 😋👌🌲

Dette er en kjapp og lettvint rett med masse julekrydder og tyttebær, og du godt kan servere den til folk som ikke definerer seg som vegetarianere.

Den veganske deigen fra Coop er et supert utgangspunkt. Deigen er litt kjøttaktig i konsistensen og går godt sammen med smaken av jul.

Den er laget av erteproteiner som er en god proteinkilde og erstatter soyabønner som til dels dyrkes i sårbare økosystemer og kan fortrenge regnskogsområder. 

Det er sunt, og det gir store klimafordeler. Og skal du kutte kjøttet av hensyn til miljøet, vil du ikke bytte det ut med noe som setter nesten like skadelige fotavtrykk.

 

 

VEGETAR «KJØTTPUDDING» MED MASSE JULEKRYDDERIER

Totaltid: 35 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 pk Vegetardag deig
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts nellik, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts anis, malt
  • 1 ss persille, finhakket
  • 2 egg
  • Salt og pepper
  • Mandler, i skiver
  • 1 ss tyttebær

 

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra mandler og tyttebær.
  2. Ha massen i en form og stek den på 160 °C i 15 minutter.
  3. Dryss mandelskiver og tyttebær på toppen.

 

<< Flere gode OPPSKRIFTER TIL JUL finner du her >>