Hva spiser dere til jul? Det spørsmålet får alle på et eller annet tidspunkt, og oftest er svaret ribbe eller pinnekjøtt. 😋🌲

Men etterhvert er det mange som har lyst til å skape sine egne tradisjoner, som er fristet til å prøve noe nytt, eller som bare ikke spiser kjøtt – heller ikke til jul.

Likevel vil vi ha noe annet enn det vi spiser i hverdagen, noe som smaker av jul og som ser litt festfint ut.

Her er vegetarianske chunks og vegansk deig blandet med epler, svisker, anis og kanel som hører julen til, og den gylne butterdeigen ser lekker ut.

 

 

«Vegetarribbe» med butterdeig, epler, svisker, kanel og anis

Totaltid: 1 time
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ss meierismør
  • 1 pk Vegetardag chunks
  • 2 pk Vegetardag vegansk deig
  • 1 pk svisker, delt i to
  • 1 pk tørkede epler, delt i to
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts anis, malt
  • 2 plater butterdeig
  • 1 egg, sammenvispet

 

Slik gjør du:

  1. Stek sjalottløk og chili i smør.
  2. Bland Vegetardag chunks, Vegetardag deig, løkblandingen, tørkede epler og svisker.
  3. Rør inn krydder, pakk farsen i plastfolie og rull den til en pølse.
  4. Fjern plastfolien. Kjevle ut butterdeigen og pakk den rundt vegetarblandingen.
  5. Snitt små ruter i butterdeigen som om det var svor.
  6. Pensle rullen med egg og stek den på 220 °C i ca. 25 minutter til butterdeigen er gyllen og sprø.

 

Tips:

Server gjerne rullen med en frisk rødkålsalat som både gir farge og smak.
Stek skiver av rødkål i smør. Tilsett litt appelsinsaft og smak til med salt og pepper. Vend inn litt finsnittet grønnkål. Bland i tillegg en liten neve grønnkål med litt god olivenolje og sprøstek den i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Topp rødkålsalaten med sprøstekt grønnkål, appelsinbåter, granateplekjerner og pistasjnøtter.

 

<< Flere gode OPPSKRIFTER TIL JUL finner du her >>