Til hovedinnhold
julemat

Vegetarribbe med butterdeig

Jul er mer enn ribbe og pinnekjøtt. «Vegetarribbe» med butterdeig, epler, svisker, kanel og anis er saftig og godt og en julefin middag helt uten kjøtt.

Vegetarribbe med butterdeig

35min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

finhakket sjalottløk

finhakket rød chili

smør

Coop Vegetardag Chunks

Coop Vegetardag Vegandeig

svisker (delt i to)

tørkede epler (delt i to)

kanel

salt

pepper

malt anis

butterdeig

egg (sammenvispet)

Fremgangsmetode

Stek sjalottløk og chili i smør.
Bland Vegetardag chunks, Vegetardag deig, løkblandingen, tørkede epler og svisker.
Rør inn krydder, pakk farsen i plastfolie og rull den til en pølse.
Fjern plastfolien. Kjevle ut butterdeigen og pakk den rundt vegetarblandingen.
Snitt små ruter i butterdeigen som om det var svor.
Pensle rullen med egg og stek den på 220 °C i ca. 25 minutter til butterdeigen er gyllen og sprø.
Tips! Server gjerne rullen med en frisk rødkålsalat som både gir farge og smak. Stek skiver av rødkål i smør. Tilsett litt appelsinsaft og smak til med salt og pepper. Vend inn litt finsnittet grønnkål.
Bland i tillegg en liten neve grønnkål med litt god olivenolje og sprøstek den i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Topp rødkålsalaten med sprøstekt grønnkål, appelsinbåter, granateplekjerner og pistasjnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆