Coop Mega gjentar suksessen fra i fjor, og er også i år stolt sponsor av Øyafestivalen. I løpet av fire herlige festivaldager i begynnelsen av august vil du finne Coop Megas foodtruck på festivalområdet i Oslo.

Maten som serveres på Øyafestivalen er hovedsakelig vegetarisk og økologisk, noe som passer perfekt for Coop Mega.

Produktene i vegetarmatserien Vegetardag er perfekt for deg som vil spise litt mindre kjøtt i hverdagen. Vegetardag-produktene inneholder ikke soya for å sikre en bærekraftig produksjon.

Her får du hele menyen fra Coop Megas foodtruck på Øyafestivalen, disse rettene er superenkle å lage og smaker like godt når du lager dem hjemme: 

Oppskrift på vegetarmat fra Øyafestivalen, pulled wraps.

Pulled er laget av revet erteprotein. Produktet er glutenfritt, en kilde til protein og passer også i et vegansk kosthold.

PULLED WRAP MED BBQ-SAUS

Dette trenger du til 4 wraps:

  • 1/4 salathode, finsnittet
  • 1/2 rød paprika, i terninger
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 1/4 agurk, hakket
  • 1 pk Vegetardag Pulled
  • 4 tortillalfeser
  • 1 dl rømme
  • 4 ss bbq-saus

 

Slik gjør du:

  1. Fordel grønnsaker og Vegetardag Pulled på tortillalefsene.
  2. Ha på rømme og bbq-saus på toppen, rull lefsene tett sammen og server.
Oppskrift på vegetarburger fra Øyafestivalen, soppburger.

Soppburgeren inneholder 77 prosent sopp i tillegg til egg, havregryn og persille. Burgeren er en kilde til kostfiber og en god proteinkilde som et alternativ til kjøtt.

SOPPBURGER MED APRIKOS

Dette trenger du til fire vegetarburgere:

  • 4 Vegetardag soppburgere
  • 4 hamburgerbrød
  • 1/4 salathode, finsnittet
  • 1/2 rød paprika, i tynne ringer
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 8 agurkskiver
  • 1 dl rømme
  • 4 ss aprikossyltetøy

 

Slik gjør du:

  1. Grill soppburgerne. Grill burgerbrødene kjapt på hver side.
  2. Fordel grønnsakene i bunnen av hvert brød, legg soppburgerne oppå og fordel rømme og aprikossyltetøy på toppen. Server.
Oppskrift på vegetarmat fra Øyafestivalen, tacowrap

Tacofyll er laget av hakket erteprotein. Produktet er glutenfritt, en kilde til protein og passer også i et vegansk kosthold.

TACO WRAP MED SALSA

Dette trenger du til fire vegetarburgere:

  • 1 pk Vegetardag tacofyll
  • 1/4 salathode, finsnittet
  • 1/2 rød paprika, i terninger
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 1/4 agurk, hakket
  • 4 tortillalefser
  • 1 dl rømme
  • 4 ss tacosalsa

 

Slik gjør du:

  1. Fordel grønnsaker og tacofyll i tortillaene.
  2. Ha rømme og salsa på toppen, rull tortillaene tett sammen og server. 
Oppskrift på burger fra Øyafestivalen

Noen ganger smaker det kjempegodt med en biffburger også! Du kan selvfølgelig bytte ut biffburgeren med en vegetarburger, for eksempel burger med rødbeter eller grønne bønner og erter.

BIFFBURGER MED APRIKOS

Dette trenger du til 4 burgere:

  • 4 biffburgere
  • 4 hamburgerbrød
  • 1/4 salathode, finsnittet
  • 1/2 rød paprika, i tynne ringer
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 8 agurkskiver
  • 1 dl rømme
  • 4 ss aprikossyltetøy

 

Slik gjør du:

  1. Grill burgerne. Grill burgerbrødene kjapt på hver side.
  2. Fordel grønnsakene i bunnen av hvert brød, legg burgerne oppå og fordel rømme og aprikossyltetøy på toppen. Server.