
Blomkål er en grønnsak med ufortjent dårlig rykte. Kanskje dette er fordi den egentlig smaker litt kjedelig uten at man gjør noe mer med den enn å koke den?
Gratinerer du den, smaker den straks som en gourmetrett og kan utkonkurrere de gratinerte potetene når som helst. Og laget som puré smaker den helt fantastisk!
<<GÅ IKKE GLIPP AV: Supersaftig og spicy paella med blomkål i hovedrollen>>
Flere steder i utlandet er blomkål blitt ganske trendy de siste årene. Det kan være fordi grønnsaken er så allsidig. Den er en super kjøtterstatter og kan brukes kreativt i mange kule retter.
Mettende blomkål
Det kan være vanskelig å lage vegetarmat som ikke bare er en salat. Her en herlig fredagstaco med blomkål istendenfor kjøtt. Så kan du spørre deg selv etter at du har spist: Savnet du egentlig kjøttet? Svaret er nok nei...!
<<NY VRI PÅ TACOEN: Bruk paprika istendenfor tacoskjell, så får du en helt ny taco-opplevelse.>>

Prøv taco med blomkål neste fredag!
Taco med blomkål
Dette trenger du (til 4 personer):
- 1 blomkålhode
- ½ finhakket løk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 porsjon hjemmelaget tacokrydder, se oppskrift litt lenger ned
- olje til steking
- 1 kurv cherrytomater
- 1 liten boks mais
- ½ boks rømme
- 1/s isbergsalat
- 2 dl revet ost
Guacamole:
- 1 stor, moden avocado, delt i grove biter
- 1 lime
- 8 cherrytomater, delt i fire. Fjern kjernene
- 1 sjalottløk, finhakket
- frisk koriander
- frisk chili
- Slik gjør du:
- Taco: Del blomkålen i 10-12 biter og ha den over i en blender/kjøkkenmaskin. Kjør il du har fine biter av blomkål som ser ut som riskorn.
- Stek blomkålen i 4 ss olje sammen med løken og hvitløken. Ha i tacokrydder. Bruker du ferdig tacopulver følger du anvisning på pakken, men dropper vannet.
- Guacamole: Gni avokadoen med en gaffel. Ha finhakket løk og tomater i bollen og bland. Vend inn litt limesaft og smak til med salt. Du kan ha i chili og koriander etter ønske.
- Server tacoen slik du pleier med ditt favoritt-tilbehør.

Hjemmelaget tacokrydder er ikke vanskelig å lage - og smaker kjempegodt!
Hjemmelaget tacopulver
Dette trenger du:
- 2 ss spisskummenfrø
- 1 ss karvefrø
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 1 ts tørket oregano
- 1/2 ts chilipulver evt. pulver av chipotlechili hvis du har.
Slik gjør du:
- Rist spisskummen og karve i en tørr panne til du kjenner aromaen. Støt i en morter og bland inn de andre krydderne.
- Dette er nok til en 400 grams-pakke med kjøttdeig eller 1 blomkålhode. Start forsiktig og smak deg frem til hvor mye du vil ha i for at du blir fornøyd.