Avokado er en vidunderfrukt som kan moses, stekes, grilles, friteres og spises naturell. Avokado inneholder ganske mye fett (heldigvis det gode  en- og flerumettede fettet) som gjør at du blir mett og god av retter med avokado. I tillegg passer den kremte, nøtteaktige smaken til nesten alt.

Her får du 7 supergode oppskrifter på snadder med avokado:

1. Grillet avokado

Du skjærer avokadoen i to, fjerner stenen og griller snittflaten i ca. 20 sekunder på sterk varme. Så kan du fylle hullet i midten med rekesalat eller tomatsalsa. Salt og pepre og hell litt god extra virgin olivenolje over. En lekker forrett eller tilbehør til grillmaten.

Har du en avokado for hånden blir grillmaten god uansett. Det er nemlig nesten ikke grenser for hva du kan bruke avokado til, bare sjekk her!

Grillet avokado er herlig tilbehør til grillmaten. Fyll gjerne hullet med fetaost og hakket tomat.

 2. Bacon er bestevennen til avokado

Avokadobåter kan pakkes inn i bacon og stekes i pannen eller på grillen. Det smaker kjempegodt til torsk eller grillede skalldyr.

<<SJEKK DENNE: Liker du bacon, vil du elske denne friske og mettende sommersalaten>>

3. Tapasvinner

Du kan også pakke inn avokadobåter i ost og spekeskinke. Perfekt tilbehør til tapasbordet. 

4. Enkel og kjempegod salat

Avokado er nydelig i salater. Skjær den i skiver eller i terninger og bland den forsiktig med agurk, tomater og spinatblader. Dette er en enkel, men veldig god salat som går til det meste. Du kan til og med tilsette kokte egg.

<<Lyst på vegetarmiddag? Her er osten som er en genial kjøtterstatning.>>

5. Favorittfrokost Down Under

Egg og avokado er kjempegodt sammen, så det er ikke uten grunn at favorittfrokost nummer én i Australia er most avokado på toast med posjert egg.

6. Fritert avokado

Klart man kan fritere avokado! Disse blir deilig sprø utenpå og myke og gode inni. Perfekt tilbehør til grillet kjøtt. Frittene er nydelige å dyppe i en skarp chilisaus.

Har du en avokado for hånden blir grillmaten god uansett. Det er nemlig nesten ikke grenser for hva du kan bruke avokado til, bare sjekk her!

Klart man kan fritere avokado! Disse blir deilig sprø utenpå og myke og gode inni. Perfekt tilbehør til grillet kjøtt.

Dette trenger du til 4 personer:

 • 4 modne avokado, skrelt og skåret i 12 båter hver
 • 1 liter solsikkeolje
 • 1 egg, sammenpisket
 • 1 dl mel
 • 1 dl panko eller brødrasp
 • ¼  ts cayennepepper
 • salt, pepper
 • 1 dl finrevet parmesan 

Slik gjør du:

 1. Rull hver avokadobåt i mel, så i egg.
 2. Bland panko, salt, pepper, cayennepepper og  parmesan. Vend avokadobåtene i blandingen.
 3. Varm opp oljen i en høy gryte til ca 180 grader. Friter avokadobåtene til de er gylne. Legg de ferdige frittene på kjøkkenpapir og server med en gang.
Quesedilla med avokado, egg, bacon og ost.Har du en avokado for hånden blir grillmaten god uansett. Det er nemlig nesten ikke grenser for hva du kan bruke avokado til, bare sjekk her!

Trenger du mettende mat i en fei, er grillet quesedilla med avokado, bacon, egg og ost tingen.

Quesedilla med egg, bacon og avokado

Trenger du mettende mat i en fei, er grillet quesedilla tingen. Her får du både avokado og egg, som metter lenge, i en sprø og deilig tortilla. Perfekt hvis dere har dårlig tid til å lage middag! 

 • 3 baconskiver
 • 1 stor avokado, i skiver
 • 4 egg
 • pepper
 • 4 tortilla
 • 1 dl revet ost
 • 2 vårløk, i tynne skiver
 1. Kutt bacon i biter og stek dem gylne og spør.
 2. Legg skiver av avokado så de danner en ring på den ene halvdelen av tortillaen, og knekk egget nedi. Pepre godt. Fordel ost, bacon og vårløk over over og brett tortillaen i to.
 3. Stek på lav varme panne, cirka 4 minutter på den ene siden og tre minutter på den andre, til egget er ferdigstekt og tortillaen er gyllen og sprø. Du kan også grille tortillaen, da må den ligge på indrekte varme, så ikke tortillaen svir seg før egget er ferdig.

Trikset for å åpne avokado

Avokadoskader er en vanlig hjemmeulykke, ifølge Oslo skadelegevakt. Det vanligste er å hugge seg i hånden når man skal fjerne steinen. Du kan enkelt fjerne steinen uten å risikere skade: Istedenfor kniv bruker du en spiseskje til å vippe ut steinen.

Slik ser du at avokadoen er moden

Dette er det vanskelige spørsmålet. Man skal ikke klemme på avokadoen for da går kjøttet i stykker, men du kan føle lett med tommelen mot skinnet. Føles den hard er den ikke moden, men slipper skallet litt når du drar fingeren over, er den spiseklar.

For å unngå å få en brun og overmoden avokado hjem, kan du prøve stilktrikset; fjern den lille stilken og se på fargen i hullet. Er den grønn, er avokadoen fin, er det brunt, er den overmoden.

Tips!

Avokadokjøttet oksiderer (misfarges) i kontakt med luft, så et godt tips er å presse litt sitronsaft over kjøttet når du har skåret den opp. Da beholder du den flotte grønnfargen.