Noen ganger får du tilbehør som er så godt at det setter resten av måltidet i skyggen. Det er den lille detaljen som utgjør den store forskjellen.

Bakte epler med smak av høst

Disse eplene er et godt eksempel. De er det perfekte tilbehøret til en saftig indrefilet av svin eller stekt andebryst. De myke, søte, nøttete og salte små forundringspakkene er mektige og intet mindre enn himmelske på smak – og de ser nesten enda bedre ut!

Eplene fylles med en deilig blanding av smør, salvie og hasselnøtter. Det gir en vidunderlig «jordlig» smak som passer godt utover høsten, når eplene er på sitt aller beste.

Velg gjerne syrlige norske epler for å få et ekstra godt og saftig resultat.

<<PRØV OGSÅ: Verdens enkleste snacks med epler og chevre>>

bakte epler med urtesmør

Bakte epler med urtesmør er som små forundringspakker som både er søte, syrlige, «nøttete» og salte. De smaker rett og slett himmelsk!

<< Prøv også: Ovnsbakte nakkekoteletter med friske plommer >>

Imponerende og godt tilbehør

Det er gøy å servere noe som er litt annerledes og det er slett ikke sjelden at tilbehøret er så godt at alt det andre havner i skyggen. De ovnsbakte eplene er imponerende å se på, men overhodet ikke vanskelig å lage.

Her har vi samlet noen andre «spesialiteter» som vil løfte måltidet og skape litt wow-effekt rundt middagsbordet:

bakte epler med urtesmør passer godt til indrefilet av svin

De fylte bakte eplene er utmerket tilbehør til svinekjøtt, som denne indrefileten fylt med blåmuggost og bacon.

<<PRØV DENNE: Fristende hasselback-svinefilet med blåmuggost>>

OVNSBAKTE EPLER MED URTESMØR

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Steketid: 20 minutter
Steketemperatur: 180˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 6 stk. eple (små)
  • 8 ss smør, romtemperert
  • 4 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss frisk salvie, finhakket
  • 30 g havregryn
  • 40 g hasselnøtter, grovhakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180˚C. Vask og tørk eplene godt og skjær av toppen. Stikk ut kjernene og sett eplene i en ildfast form.
  2. Rør sammen smør, hvitløk, salvie, havregryn, hasselnøtter, salt og pepper til det er godt blandet.
  3. Fyll eplene med urtesmøret og sett på den avskårne toppen. Sett formen på rist midt i ovnen og stek eplene møre. Det tar ca 20 minutter.