Bakt potet er det optimale tilbehøret til biff, men smaker også godt til fisk eller grillmat.

Hvis du vil lage bakt potet som en selvstendig rett kan det være lurt å fylle på med hakkede grønnsaker og mais for å få et måltid som metter.

Pakk dem pent inn

Hvis du vil gjøre litt stas på bakepotetene, kan du pakke hver potet inn i et stykke bakepapir og snøre igjen med en hyssingbit. Når potetene er ferdigbakte er det bare å servere gjestene hver sin pakke med dampende varm potetherlighet. 

Det ser lekkert ut og er en litt annerledes måte å servere den klassiske bakepoteten på.

Bakt potet med bearnaisesmør og biff.

Bakt potet er perfekt tilbehør til lørdagsbiffen. Server med gjerne med dampet brokkolini og minimais.

BIFF-TIPS: Liker du biff, men er litt usikker på hvordan du får perfekt resultat? Se vår enkle trinn for trinn-beskrivelse av hvordan du steker den perfekte biffen her.

Lag det perfekte kryddersmøret

Potet, béarnaise og biff er den hellige treenighet av smaker. Hvorfor ikke lage et kryddersmør som smaker béarnaise til å smaksette bakepoteten med? 

Béarnaisesmør er faktisk veldig lett å lage.

Tørkede urter som estragon og kjørvel pluss sjalottløk og sitron er de viktigste delene av smaksbildet i en béarnaisesaus. Alt du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene og legge smøret i fryseren eller kjøleskapet fram til bruk. 

Bakt potet trenger tid

Poteter, og særlig store bakepoteter, trenger god tid i ovnen. Sørg derfor for å sette dem inn i god tid før servering. En stor potet trenger cirka én time på 220 grader.  Bruk to fingre og klem rundt potetene for å finne ut om de er ferdige. De skal kjennes myke ut.

Det beste potet-tilbehøret

Liker du godt potet-tilbehør, må du sjekke disse herlige oppskriftene: 

Bakt potet med béarnaisesmør.

Bakepoteter, eller store poteter, finner du sammen med andre poteter hos Coop Mega. Server dem med skikkelig digg béarnaisesmør.

BAKT POTET MED BÉARNAISESMØR

Dette trenger du til 4 personer:

 • 4 bakepoteter
 • 4 ark bakepapir
 • hyssing

 

Béarnaisesmør:

 • 200 g mykt smør
 • ts sitronsaft
 • ½ ts sitronskall, finrevet
 • ts dijonsennep
 • 1 dryss flaksalt
 • ss tørket estragon
 • ss tørket kjørvel (kan sløyfes)
 • 1 sjalottløk, finhakket

 

Slik gjør du:

 1. Start med potetene: Forvarm ovnen til 220 ˚C. Vask og tørk potetene godt. Skjær et kryss i hver potet (på toppen) Pakk hver potet inn i bakepapir og snør igjen med hyssing.
 2. Bak potetene ved  220 ˚C  i ca. 1 time. 
 3. Lag béarnaisesmør: Bland alle ingrediensene til kryddersmøret: Legg det som en stripe på et stykke bakepapir og form til en pølse. Sett det i kjøleskapet en times tid. Skjær i tykke skiver ved servering.
 4. Når potetene er myke og fine er de ferdige. Skjær smøret i tykke skiver og legg noen skiver i hver potet. Varmen fra poteten vil smelte smøret og du kan etterfylle med mer hvis du ønsker det.