Til hovedinnhold
frukt og grønt

Bakte poteter med béarnaisesmør

Enkelte ting går aldri av moten. Lag bakt potet fylt med deilig kryddersmør neste gang du skal servere biff.

Bakte poteter med béarnaisesmør

1t / 1t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

bakepoteter

bakepapir

hyssing

Dette trenger du til béarnaisesmør:

mykt smør

sitronsaft

finrevet sitronskall

dijonsennep

flaksalt

tørket estragon

tørket kjørvel (kan sløyfes)

finhakket sjalottløk

Fremgangsmetode

Start med potetene. Forvarm ovnen til 220 ˚C. Vask og tørk potetene godt. Skjær et kryss i toppen av hver potet. Pakk hver potet inn i bakepapir og snør igjen med hyssing.
Bak potetene ved 220 ˚C i ca. 1 time.
Bland alle ingrediensene til kryddersmøret: Legg det som en stripe på et stykke bakepapir og form til en pølse. Sett det i kjøleskapet en times tid. Skjær i tykke skiver ved servering.
Når potetene er myke og fine er de ferdige. Skjær smøret i tykke skiver og legg noen skiver i hver potet. Varmen fra poteten vil smelte smøret og du kan etterfylle med mer hvis du ønsker det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆