Banan er kanskje den mest anvendelige frukten vi har. Banan er fantastisk på brødskiva, i smoothier, som søtning i brød og kaker og selvfølgelig naturell som mellommåltid.

Og banan smaker fantastisk på grillen. Du kan enten grille den i skallet eller ha bananskiver i folie sammen med andre frukter, som ananas og appelsin. Ha gjerne litt mynteblader i også, for en herlig, grillet fruktsalat. 

<<SJEKK DENNE: Dette er antagelig verdens raskeste dessert! Browniespyd med masse godsaker>>

Frukt som smaker godt på grillen

I utgangspunktet kan all frukt grilles, så fremt frukten ikke er for myk og moden. Prøv disse fruktene neste gang du griller: melon, ananas, pærer, epler, fersken og mango.

Del gjerne frukten i biter og lag grillspyd sammen med jordbær, da kan i hvert fall ikke ungene si nei!

<<Glad i å bake? Lag herlig pai av den beste sommerfrukten.>>

Herlig tilbehør

Det kan ofte smake godt med tilbehør med en annen konsistens sammen med frukten.

Prøv gjerne knust sjokoladekjeks og vaniljekesam sammen med grillet nektarin eller ananas. Salte peanøtter og karamellsaus er nydelig sammen med jordbær og banan.

<<Salt karamell er årets trendsmak. Sjekk denne herlige pavlovaen med salt karamell-saus.>>

PS!

Pass på at grillen og redskapen er skikkelig rengjort før du hiver frukten på. Rester av grillolje og marinade smaker ikke så godt i desserten.

Her får du årets raskeste – og beste? – banansnacks på grillen: 

Er du fysen på noe skikkelig godt, kan du lage lynrask banansnacks på grillen. Oppskrift på grillet banan med sjokolade og mashmallows.

Raskere dessert får du ikk. Det går faktisk så raskt at du må passe på så den ikke svir seg.

Grillet banan med sjokolade og marshmallows

Til 4 personer trenger du:

  • 4 modne bananer
  • 4 ss mokkabønner
  • 4 ss marshmallows, kuttet i små biter
  • 2 ss pekannøtter, hakket
  • aluminiumsfolie

 

Slik gjør du:

  1. Kutt bananen på langs med en skarp kniv. Unngå i skjære helt gjennom. Åpne bananen som en lomme. Form aluminiumsfolie som båter rundt bananene.
  2. Topp bananene med mokkabønner, marshmalloms og hakkede pekannøtter.
  3. Sett banan-båtene på grillen og dekk også toppen med folie og grill over medium varme cirka ti minutter til både marshmallowsene og sjokoladen har smeltet.

Tips!

Hvis du vil dra denne desserten opp til øverste nivå av nytelse, kan du servere med en kule vaniljeis eller krem. Eller begge deler.