– Noen ganger blir man overrasket. Andre ganger blir man rett og slett sjokkert. Det skjedde første gang jeg smakte blomkåltaco, sier Hanne Lene Dahlgren.

– Venninnen min laget den med en ny vri, og nå er jeg helt frelst.😜

Hanne-Lene-artikkel.jpgGRØNT TIL HELE FAMILIEN: Hanne Lene og mannen Anders, Tage (t.v.) og Olav digger middag med bare grønne ingredienser og savner ikke kjøttet. Foto: Line Dammen

Hanne Lene kaller seg vegetarentusiast. Hun har gitt ut det som er Norges mest solgte vegetarkokebok – «En skikkelig digg kokebok» – og poster om vegetarmat på Instagram, @hannelenevegetar.

PRØV OGSÅ: Grønn smoothie med avokado og topisk smak>>

Selv om det kan se ut som om det er mange ingredienser, er det raskt og enkelt å lage. Og vi våger å si at du ikke trenger å være vegetarianer for å digge denne.

BLOMKÅLTACO MED MANGOSALSA

Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 3

Dette trenger du:

SPRØ BLOMKÅL

  • 1 blomkål, i små buketter
  • 3 ss oliven­ eller kokosolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 ts tandoori kyllingkrydder
  • 1/4–1/2 ts kajennepepper
  • 1/4 ts ingefærkrydder
  • 3 ss revet kokos (kokosmasse)

 

MANGOSALSA

  • 1/2 stor mango, i terninger
  • 1/4 rødløk, hakket
  • 1/4–1/2 lime
  • Frisk koriander til pynt

 

AVOKADOMOS

  • 1 avokado
  • 1/2 boks hvite bønner, 115 g
  • 1/4 ts hvitløkskrydder
  • 1/4–1/2 lime
  • 1/2 ts salt

 

TILBEHØR

  • 6–9 små tortillalomper
  • 1 neve rødkål, finsnittet
  • 1/2 frisk chili, i skiver
  • Chilimajones

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 210 grader.
  2. Del blomkålen i små buketter. Skjær av enden på stilken og de grove delene, men kutt resten i små biter og ha det i en stor bakebolle sammen med blomkålbukettene. Vend blomkålen i olje og så i alt krydderet. Bland inn kokosen til slutt.
  3. Spre blomkålen utover et stekebrett og stek det i 15–20 minutter avhengig av hvor store bitene er.
  4. Rør sammen ingrediensene til mangosalsaen. Du kan også tilsette chili, agurk, cherrytomater eller lignende.
  5. Kjør avokado, bønner og hvitløkskrydder glatt med stavmikser. Smak til med lime og salt.
  6. Kjøp ferdig chilimajones eller bland chilisaus og majones selv.
  7. Server blomkålen med resten av ingrediensene.

 

<<SE FLERE MEGAGODE VEGTARRETTER HER>>