
– Noen ganger blir man overrasket. Andre ganger blir man rett og slett sjokkert. Det skjedde første gang jeg smakte blomkåltaco, sier Hanne Lene Dahlgren.
– Venninnen min laget den med en ny vri, og nå er jeg helt frelst.😜
GRØNT TIL HELE FAMILIEN: Hanne Lene og mannen Anders, Tage (t.v.) og Olav digger middag med bare grønne ingredienser og savner ikke kjøttet. Foto: Line Dammen
Hanne Lene kaller seg vegetarentusiast. Hun har gitt ut det som er Norges mest solgte vegetarkokebok – «En skikkelig digg kokebok» – og poster om vegetarmat på Instagram, @hannelenevegetar.
PRØV OGSÅ: Grønn smoothie med avokado og topisk smak>>
Selv om det kan se ut som om det er mange ingredienser, er det raskt og enkelt å lage. Og vi våger å si at du ikke trenger å være vegetarianer for å digge denne.
BLOMKÅLTACO MED MANGOSALSA
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 3
Dette trenger du:

SPRØ BLOMKÅL
- 1 blomkål, i små buketter
- 3 ss oliven eller kokosolje
- 1 ts spisskummen
- 1 ts karri
- 1 ts tandoori kyllingkrydder
- 1/4–1/2 ts kajennepepper
- 1/4 ts ingefærkrydder
- 3 ss revet kokos (kokosmasse)
MANGOSALSA

- 1/2 stor mango, i terninger
- 1/4 rødløk, hakket
- 1/4–1/2 lime
- Frisk koriander til pynt
AVOKADOMOS

- 1 avokado
- 1/2 boks hvite bønner, 115 g
- 1/4 ts hvitløkskrydder
- 1/4–1/2 lime
- 1/2 ts salt
TILBEHØR

- 6–9 små tortillalomper
- 1 neve rødkål, finsnittet
- 1/2 frisk chili, i skiver
- Chilimajones
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 210 grader.
- Del blomkålen i små buketter. Skjær av enden på stilken og de grove delene, men kutt resten i små biter og ha det i en stor bakebolle sammen med blomkålbukettene. Vend blomkålen i olje og så i alt krydderet. Bland inn kokosen til slutt.
- Spre blomkålen utover et stekebrett og stek det i 15–20 minutter avhengig av hvor store bitene er.
- Rør sammen ingrediensene til mangosalsaen. Du kan også tilsette chili, agurk, cherrytomater eller lignende.
- Kjør avokado, bønner og hvitløkskrydder glatt med stavmikser. Smak til med lime og salt.
- Kjøp ferdig chilimajones eller bland chilisaus og majones selv.
- Server blomkålen med resten av ingrediensene.