Økouka er et årlig arrangement som feirer norsk mat gjennom å spre kunnskap, inspirasjon og glede. Fra 19. september til 9. oktober er det over 200 arrangementer over hele landet, blant annet bys det opp til frokostdans i Oslo, såpekurs i Stavanger, bryggerifest i Mjøndalen og bærekraftig mote på Tingvoll.  

Dette er en god match for Coop, som gjennom strategi for samfunnsansvar  setter miljø, økologi, sunnhet og helse på dagsordenen.

-  Økouka er et nyskapende arrangement som setter god mat i høysetet. Økouka formidler kunnskap om gode økologiske råvarer, økologisk produksjon og viser mangfoldet innen både landbruk og matproduksjon i Norge. Dette er verdier som passer som hånd i hanske med Coop Megas profil, forteller Coops miljøsjef Knut Lutnæs.

Økologisk kylling fra Hardanger.

Homlagarden i Hardanger leverer økologisk kylling og kalkun til Coop Mega. Hjemme hos daglig leder Bjørn Brynjols Pedersen, lever en liten gjeng høner og kalkuner fritt på tunet.

<< Les også: Homlagarden i Hardanger driver økologisk kylling- og kalkunproduksjon. Du finner produktene under Coops merkevare Änglamark hos Coop Mega >> 

Ønsker mer økologi 

Avtalen med Økouka er en naturlig videreføring av Coops klare mål om å fremme norsk og økologisk mat, og spre kunnskap og engasjement rundt økologiske produkter. 

- Sammen klarer Økouka og Coop Mega å skape oppmerksomhet om økologi. Samarbeidet begrenser seg ikke til det årlige arrangementet, men vil være synlig gjennom hele året i Coop Mega-butikene, sier Lutnæs.

Best på økologi!

Coop Mega har satt langsiktige mål sammen med lokale småprodusenter om å utvikle nye produkter og sørge for vekst og arbeidsplasser i lokalsamfunnet. 

-  Vi er utrolig stolte av alle våre norske produsenter og samarbeidspartnere. Det er de som sørger for at vi har førsteplass når det kommer til utvalg av norsk frukt og grønnsaker i butikkene. Meieriproduktene fra Rørosmeieriet er en viktig spydspiss i vår økosatsing. Ildsjelen Erik Rosnes leverer økologiske krydderplanter og grønnsaker av fantastisk kvalitet fra Sande i Vestfold og de de økologiske Änglamark-eplene fra Økofrukt i Telemark er intet mindre enn uimotståelige!

Økologiske epler i Telemark med bonden.

Økofrukt i Telemark produserer økologiske epler under Coops egen merkevare Änglamark. Bonden Olav Jønsi har rundt 20 eplesorter i den solfylte skråningen ved Heddalsvannet.

<<LES MER: Bli med til vakre Telemark og les om hvordan Økofrukt dyrker fram sine fantastiske økologiske epler.>>

Norges største økoserie

Coop Änglamark er Norges største øko-serie, som skal bli enda større og bedre. Det er i dag over 150 Coop Änglamark-produkter og antallet øker stadig. Denne høsten lanseres det mange spennende nyheter, blant annet fryst høne, rødbeter, sylteagurker, rødkål, kakao og ferskt brød.

- Änglamark-serien gjør det enda enklere for folk å velge gode økologiske produkter til en god pris, sier en entusiastisk Lutnæs.

Dette er Økouka

Økouka er et samarbeidsprosjekt mellom 13 aktører som ønsker å øke kunnskapsnivået om landbruket og matvareproduksjonen, og inspirere til økt forbruk av økologiske og biodynamiske matvarer.  Sjekk kalenderen her.