Couscous er små gryn som er fremstilt av semule (den innerste, harde delen av hvetekjernen). Couscous er en veldig vanlig del av marokkansk og andre nord-afrikanske kjøkken, og serveres som en egen rett eller som tilbehør.

I denne couscoussalaten har vi både masse urter, pistasjnøtter, avokado og granateplekjerner.  

Dette gir en smaksrik og mettende salat som egener seg veldig godt på et koldtbord eller som tilbehør til alt fra fisk til grillmat.

<<SE OGSÅ: Flere herlige oppskrifter på deilige retter til koldtbord finner du her>>

Couscoussalat med avokado og granateple i en skål på koldtbordet.

Couscoussalaten er så innbydende og vakker at den blir et naturlig midtpunkt på koldtbordet.

COUSCOUSSALAT MED URTER OG AVOKADO

Porsjoner: 4

Tid: 20 min.

  • 4 dl couscous
  • 1 potte koriander
  • 1 potte persille
  • 1 potte sitronmelisse
  • 3 avokadoer
  • ½ granateple
  • 50 g pistasjnøtter, hakket

 

Dressing:

  • Saften av ½ sitron
  • 3 ss olivenolje

  

Slik gjør du:

  1. Tilbered couscous som anvist på pakken. Avkjøl og hell i en stor bolle.
  2. Finhakk krydderurtene og del avokadoen i små biter.
  3. Rens granateplet og bland sammen med resten av ingrediensene.
  4. Visp sammen ingrediensen til dressingen og hell over rett før servering.