Når gikk du sist på oppdagelsesferd i butikkhyllene? Det kan hende du vil bli overrasket over hvor mange godsaker som bare venter på å bli en del av dine nye favorittretter.  

Mettende bønnesalat rett fra butikkhylla

Med hermetikkavdelingen som utgangspunkt ville vi se om det lot seg gjøre å lage en enkel og fristende lunsjsalat, laget nesten uten bruk av kjøkkenredskaper.

Vårt lille eksperiment resulterte denne spennende bønnesalaten. Den fungerer både som en mettende lunsjsalat for alle som vil spise mindre kjøtt i hverdagen, og som deilig tilbehør til kraftig krydret grillmat.

<<PRØV OGSÅ: Rask hummus med frisk tomatsalat>>

bønnesalat med wasabidressing

La salaten stå å trekke litt før servering, sammen med dressingen. Da kommer den pikante wasabismaken enda bedre fram.

Bønnesalaten er så herlig enkel at alt du trenger av utstyr er salatbollen den skal serveres i. Råvarene finner du mer eller mindre klare til bruk i frysedisken og butikkhylla.

Japanskinspirert dressing

De fargerike bønnene metter godt, men kan gi salaten en litt «tørr» konsistens. En digg dressing bidrar med både fuktighet og god smak og røres enkelt sammen på få minutter.

For ekstra sprek smak på dressingen har vi brukt wasabi-paste, den grønne «massen» som du kanskje kjenner best igjen fra sushi. Wasabi er japansk pepperrot og har en sterk smak som passer veldig godt sammen med mektig majones. Sammen med litt sitron blir dressingen både frisk og sterk – en god kombinasjon til bønnesalaten.

<<PRØV OGSÅGrillet potetsalat med sitron og kapers>>

wasabidressing til bønnesalat

En frisk og pikant wasabidressing setter prikken over i'en på den fargerike bønnesalaten.

FARGERIK BØNNESALAT MED SPREK WASABIDRESSING

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 40 minutter
Porsjoner: 4 (tilbehør til 8) 

Dette trenger du:

  • 1 pose frosne edamamebønner (renset eller med skall)
  • 1 boks røde linser
  • 1 boks mais
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 glass grillet paprika
  • 1 pose baby leaf salatmiks
  • 4 ss gresskarkjerner

 

Wasabidressing

  • 1 ss wasabipaste 
  • 4 ss majones
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5-1 stk. sitron, saften av
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

 

Slik gjør du:

  1. Tin edamamebønnene med å skylle raskt i varmt vann. Rens dersom de kommer med belg.
  2. Skyll linser, mais, kidneybønner og svarte bønner i kaldt vann og la alt renne godt av. Tørk grillet paprika på kjøkkenpapir og riv i mindre biter.
  3. Bland bønner, linser, paprika og salatmiks forsiktig sammen i en salatbolle.
  4. Rør sammen wasabipaste, majones og olivenolje til dressingen. Smak til med litt og litt sitronsaft, juster etter hvor syrlig smak du vil ha. Krydre med salt og pepper, og tilsett gjerne mer wasabipaste ved behov.
  5. Ringle dressingen over bønnesalaten og la alt trekke i 20-30 minutter.
  6. Dryss gresskarkjerner over bønnesalaten rett før servering.

Tips!

Bytt ut majones med rømme eller yoghurt naturell i dressingen hvis du ønsker en friskere smak.