Plukk og miks tomater i grønnsaksdisken. Ta med en bifftomat, noen klasetomater, en pakke multifargede cherrytomater og noen små perletomater. Tenk form og farge når du plukker tomater i butikken. Denne tomatsalaten skal rope sommer!

Del gjerne tomatene i båter, skiver og  terninger for å få flotte kontraster og former i salaten din. De aller minste tomatene kan til og med serveres hele. Ditt viktigste redskap til denne jobben er en skarp kniv. 

Oppskrift på tomatsalat med italiensk flatbrød.

Italiensk flatbrød kalles av lokalbefolkningen i Roma for Pizza Bianca, og er i realiteten en pizzabunn uten fyll. Smaker nydelig som tilbehør til salat.

Italiensk flatbrød til tomatsalat

Til en italiensk tomatsalat som denne, smaker det deilig med et nybakt, italiensk flatbrød. Et slikt brød omtales ofte av innbyggerne i Roma som Pizza Bianca. Det er rett og slett en pizzadeig stekt og penslet med olivenolje og rosmarin og smaksatt med et beskjedent dryss flaksalt.

Når du skal steke dette italienske flatbrødet er viktig at ovnen er skikkelig varm, for da vil skorpen bli fin og sprø. Server gjerne brødet helt, så kan man dele det ved bordet.  

Oppskrift på tomatsalat med italiensk flatbrød.

Tomatene trenger noen få ingredienser for å skinne skikkelig. Kapers, basilikum, sitron og olivenolje gjør retten til en italiensk salat. Du får peppertoner fra basilikum og olivenolje, mens kapers tilfører salt og sitron gir syre til retten.

FARGERIK TOMATSALAT MED ITALIENSK FLATBRØD

Dette trenger du til en stor salat:

Italiensk flatbrød:

  • ½ ts tørrgjær
  • 1 klype sukker
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 2 ts salt
  • 2 ss olivneolje
  • 8 dl italiensk hvetemel, tipo 00
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 kvister rosmarin, finhakket
  • et dryss flaksalt

 

Fargerik tomatsalat:

  • 400 g fargerike tomater
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron, finrevet skall og saften
  • 2 ss kapers
  • 1 knivsodd salt og pepper
  • ½ potte basilikum

 

Slik gjør du:

  1. Start med flatbrødet. Bland gjær, sukker og vann. La stå i ti minutter. Bland så inn salt, olje og mel til en fin deig. Sett til heving i 45 minutter.
  2. Kjevle ut avlange pizzabrød. Pensle med olje tilsatt rosmarin og dryss over flaksalt.
  3. Stek i oven på maks temperatur til brødene er sprø. Pensle igjen med rosmarinoljen og server til salaten.
  4. Del tomatene i forskjellige former. Noen i skiver, noen delt i to eller fire. Legg dem utover et fint fat.
  5. Lag en dressing av olivneolje, sitronsaft, sitronskall og kapers. Smak til med salt og pepper. Hell over tomatene og stø over med fine basilikumblader.