Denne paien kan se litt vanskelig ut å lage, men med riktig teknikk går dette som en lek. Resultatet er både vakkert og velsmakende.

Det aller viktigste er å skjære grønnsakene tynt. Bruk en mandolin, grønnsakskreller eller siden på et rivjern. Det er viktig at alle grønnsakstrimlene får lik tykkelse, slik at de blir ferdige samtidig i ovnen. 

Oppskrift på fargerik pai med friske grønnsaker.

Paien før steking: Paien er laget av sirkler med forskjellige lag: Strimler av butterdeig, søtpotet og squash.

Slik lager du en fargerik pai 

Del butterdeigplatene i fire remser på langs. Start med butterdeig langs ytterkanten av paiformen, og følg på med et par runder søtpotet, så et lag butterdeig, så et par runder squash. Slik fortsetter du til hele paiformen er full. 

Ostesausen gjør at paien blir fast i konsistensen, og mulig å skjære i etter at den er stekt.

Oppskrift på fargerik pai med friske grønnsaker

Når du skjærer et stykke av paien vil du se de flotte lagene av grønnsaker. Imponerende vakkert, ikke sant?

Pass på butterdeigen

Midt i stekeprosessen vil du kanskje oppleve at paien puffer opp i midten. Dette er butterdeigen som eser ut. Press butterdeigen forsiktig ned slik at paioverflaten blir jevn. 

Den ferdige grønnsakpaien smaker godt med en grønn salat med vinaigrette, eller alene. La den kjøle litt ned slik at fyllet får satt seg, før du skjærer stykker av den med en skarp kniv.

Oppskrift på fargerik pai med friske grønnsaker.

Butterdeigen gir en fin knas til denne grønnsakpaien. Bare pass litt på den i ovnen.

 FARGERIK PAI MED GRØNNSAKER OG BUTTERDEIG

Dette trenger du til 1 pai:

  • 1 pakke butterdeig
  • 1 søtpotet
  • 1 grønn squash
  • 1 boks crème fraîche
  • 4 egg
  • 150 ml kremfløte
  • 100 g revet Jarlsberg eller revet ost etter ønske
  • 1 ss hakket timian
  • 2 lite fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Smør til smøring av paiform

 

Slik gjør du:

  1. Skjær hver butterdeigplate i 4 remser på langs.
  2. Skjær grønnsakene i lange strimler med en mandolin eller en grønnsakskreller.
  3. Smør en paiform og legg først en rad butterdeig på innsiden langs av kanten.
  4. I kant med butterdeigen legger du et par lag med søtpotet.
  5. Utenpå søtpotetlaget legger du et lag med butterdeigsstrimler før du legger et lag med grønn squash. Gjenta lagene med annen hvert lag med butterdeig og grønnsaker som squash og søtpotet. En ny farge i hvert lag helt til formen er fylt.
  6. Bland crème fraîche, egg, kremfløte, ost, timian, hvitløk, litt salt og pepper. Hell dette i formen.
  7. Forvarm ovnen til 170 grader. Sett paiformen inn i ca 1 time. Sjekk etter 45 minutter. La den kjøle seg litt ned før du skjærer stykker av den.