Smoothie er en søt, liten hverdagsgave man kan unne seg med verdens beste samvittighet. Smoothie er også en fin måte å få i seg frukt og grønnsaker på. Denne rosa godbiten av en smoothie er som et søtt og herlig høydepunkt på en helt vanlig hverdag.

Uvanlig, men god smoothie

Blåbær, bringebær og jordbær er hyppige innslag i smoothier, mens tyttebær er litt mer uvanlig. Det er nok på grunn av den litt beske smaken, men med et lite hint av vanilje og søt honning lover vi at du kommer til å bli positivt overrasket. Tyttebærsmoothie er frisk og mettende, og rett og slett uimotståelig godt.

Bruker du masse frosne bær kan konsistensen bli nesten som softis! Hos Coop Mega finner du frosne tyttebær i frysedisken, hele året.

PRØV OGSÅ: Grønn smoothie med avokado og topisk smak>>

Topp smoothien med deilig mørk sjokolade og syrlige physalis og vips! så har du en deilig hverdagsdessert.

Luksus-smoothie med mørk sjokolade

Vi synes det er gøy å ha digg topping på smoothien for å få litt kontrast til den tyktflytende drikken. Det kan for eksempel være grovhakkede nøtter, ferske urter eller fruktbiter.

Mørk sjokolade passer bra når du vil ha litt ekstra hverdagsluksus, og den dype kakaosmaken matcher bra med de friske bærene.

Tyttebærsmoothie passer perfekt som et raskt lite mellommåltid eller som en deilig hverdagsdessert. Med sjokoladebiter på toppen kan det være enklere å spise med skje framfor sugerør.

<<PRØV OGSÅ: To sunne og gode smoothier med appelsin>>

smoothie med tyttebær

Smoothies er det perfekte mellommåltidet for deg som gjerne vil spise mer frukt og grønnsaker. Tyttebærene gir en frisk og spennende smak.

TYTTEBÆRSMOOTHIE MED VANILJE OG SJOKOLADE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 5 minutter
Porsjoner: 2 

Dette trenger du:

  • 0,5 avokado
  • 4 dadler, uten stein
  • 2 dl frosne tyttebær + noen til pynt
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl havredrikk/mandelmelk
  • 20 g mørk sjokolade, grovhakket
  • 3-4 physalis, i biter

 

Slik gjør du:

  1. Bruk blender eller stavmikser og kjør avokado, dadler, tyttebær, honning, vanilje og mesteparten av væsken til en jevn og tykk smoothie. Spe på med mer væske til ønsket konsistens.
  2. Topp tyttebærsmoothien med mørk sjokolade, physalis og hele tyttebær.