Når naturens spiskammer er fylt til randen, er det en selvfølge å ta for oss av saftig frukt og solmodne bær. Hvorfor ikke samle sammen det aller beste til en eksplosjon av både farger og smaker?

Fruktsalat tilbake i varmen

For flere tiår siden var fruktsalaten en fast gjest på dessertbordet. Dessverre har den måttet vike for yngre og mer spennende fristelser, og den gode, gamle fruktsalaten har blitt litt glemt.

Det er synd, for det skal godt gjøres å finne en enklere og friskere dessert enn dette. Heldigvis har god kvalitet en tendens til å dukke opp igjen – og da gjerne med en litt ny vri.

<< PRØV OGSÅ: Frisk vannmelonsalat med fetaost og urter >>

Fruktsalat med basilikumdressing og krem.

Frukten har så mye sødme i seg at en dressing som gir litt aromatisk syrlighet blir en fin kontrast.

Spennende dressing

Fruktsalat kjenner du kanskje best med en søt lake. Det er fremdeles veldig godt, men hva med å lage en litt annerledes dressing med basilikum?

Basilikumdressingen er ikke veldig fremtredende, og gir bare en lett aromatisk smak med hint av litt salt og syrlighet som balanserer godt med resten. Her er det frukt og bær som spiller hovedrollen!

<< Prøv en annen sommerlig variant: Salat med jordbær, chevre og basilikumdressing >>

Hvis du vil kan du servere pisket krem sammen med fruktsalaten, og her har vi også en liten tvist. Kremost med smak av mandarin og ananas gir en fyldig og frisk smak som er mye mer spennende enn vanlig pisket krem. 

Med fruktsalaten på bordet kommer garantert den gode sommerfølelsen!

Fruktsalat med basilikumdressing og krem.

Fruktsalat får alle til å lage! Det trengs ingen spesiell teknikk, bare masse gode råvarer og litt fantasi.

FRUKTSALAT MED BASILIKUMDRESSING OG KREM

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 200 g blåbær
  • 200 g bringebær
  • 200 g jordbær, delt i to
  • 200 g fersk ananas, i biter
  • 200 g vannmelon, i terninger
  • 200 g grønne druer, delt i to
  • Fersk basilikum

 

Dressing

  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts Dijonsennep
  • 5 g fersk basilikum
  • Salt og pepper

 

Krem

  • 250 g kremost med mandarin og ananassmak, romtemperert
  • 100 g melis, siktet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte, pisket til krem

 

Slik gjør du:

  1. Ha all frukt og bær i en salatbolle eller på et fat.
  2. Bruk stavmikser og kjør olivenolje, sitronsaft, sukker, sennep og basilikum til en samlet dressing. Smak til med salt og litt nykvernet pepper. Ringle over fruktsalaten.
  3. Pisk kremost, melis og vaniljesukker sammen til en jevn masse. Pisk kremfløten til en luftig krem og vend inn i ostemassen. Server kremen sammen med den friske fruktsalaten.