Denne suppa har alt; dyp og god smak, fyldig, mettende konsistens og en herlig topping av frisk avokado-og tomatsalsa. Hvis du i tillegg har en klatt rømme, litt revet ost og tortillachips til, er suppelykken komplett!

Enkel suppe på 1-2-3

Det kan nesten ikke bli enklere å lage suppe enn dette. Alt du trenger å gjøre er å grovhakke grønnsakene og ha disse i en gryte sammen med bønner, tomat og krydder.  Når alt har kokt sammen en halvtimes tid, er det bare å jevne suppa og varme litt til.

Denne suppa er laget av Hedda Xanthe Clifford, og er én av fem vinnere i Coop Megas store vegetarkonkurranse. 

Her de andre vinneren i vegetarkonkurransen:

Suppe med paprika og bønner.

Dette er en enkel og kjempegod suppe.

SUPPE MED PAPRIKA OG BØNNER OG FRISK SALSA

Dette trenger du til fire personer:

  • 1 løk, grovhakket
  • 2 røde paprika, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks kidneybønner, avrent
  • 1 neve grovhakket koriander
  • 6 dråper tabasco
  • salt og pepper 

 

Salsa:

  • 1 moden avokado, skåret i små terninger
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 stor neve koriander, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 lime, saften
  • salt og pepper

 

Tilbehør:

  • rømme
  • revet ost
  • tortillachips

 

Slik gjør du:

  1. Lag suppe: Ha alle ingrediensene, unntatt salt og pepper, i en gryte. Fyll på med vann, cirka 6 dl, slik at du dekker ingrediensene. La dette småkoke i ca. 30 minutter.
  2. Lag salsa: Bland ingrediensene.
  3. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper. Kok opp og småkok i 10 minutter.
  4. Server suppen med, salsa, en rømmeklatt, revet ost og tortillachips.