Du har sikkert sett portobellosopp i butikken, denne flate og litt annerledes soppen. Visste du at denne soppen er en helt vanlig, men fullt utvokst aromasopp?

Når aromasopp får vokse seg helt ferdig, blir den større og flatere, og får en fyldigere og mer kjøttfull smak. Den kjøttfulle smaken og konsistensen gjør at den er et utmerket alternativ til kjøtt på grillen.

Portobellosopp egner seg veldig godt til grilling og steking. Skal soppen brukes i stuing eller saus bør de sorte skivene under hatten fjernes, da de avgir en mørk brun farge. Gjør du som her og fyller soppen med alskens godsaker trenger du ikke å tenke på dette.

Oppskrift på fylte portobellosopp på grillen,

Visste du at portobellosopp er ferdig utvokste aromasopp? Portobellosopp er mer fyldig i smaken og har en kjøttfull konsistens som gjør den velegnet som kjøtterstatter.

Portobellosopp på grillen 

Fylte portbellosopp er mettende og kan gjerne være en egen hovedrett. Beregn da to-tre sopp per person, avhengig av hvor sultne dere er. Skal det være en forrett eller en tapasrett kan du beregne en sopp per person.

Soppene kan fylles med omtrent hva som helst. Vi har valgt å lage en variant med stuet spinat og fetaost, men det er mye annet snadder du kan fylle soppene med.

Deilig fyll til portobellosopp

Har du noen rester i kjøleskapet? Dette kan du fylle portobello sopp med:

  • Middagsrester, som gryterett eller grateng
  • Ris, linser og quinoa
  • Grønnsaker som squash, aubergine, paprika, vårløk, mais, purre og tomat
  • Soltørket tomat, oliven eller pesto
  • Ost, som fetaost, blåmuggost, gulost eller parmesan

 

Vi har brukt fersk chili, paprikapulver og frisk persille for å smake til våre portobellosopp. Chili kan utelates, men vi synes det er deilig med et lite hint av chili her. 

Oppskrift på fylte portobellosopp på grillen

Legg soppen på grillen og følg med på at osten smelter og forvandler soppene til et deilig kjøttfritt måltid.

Fylte portobellosopp med spinat, fetaost og persille

  • 8-12 portobellosopp
  • 1-2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød chili, kan utelates
  • 200 g babyspinat
  • ½ ts havsalt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts paprikapulver
  • 200 g fetaost
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 bunt flatbladet persille
  • 1 kurv cherrytomater

 

Slik gjør du:

  1. Børst av soppen med en pensel om nødvendig, ikke skyll soppen i vann! Knekk av stilkene, men ikke kast dem. Pensle litt olje inni og utenpå soppen.
  2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og rød chili om du ønsker en variant med litt sting. Skjær bort nederste del av stilken på soppen, og finhakk resten. Dette er supert fyll, og du kaster minimalt av råvaren.
  3. Varm litt olje i en stekepanne og surr løkblandingen og soppstilkene til det er myk og blank. Tilsett spinat og rør rundt til den faller sammen, 2-3 minutter.
  4. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Slå av varmen og smuldre fetaosten over spinaten.
  5. Fordel spinatblandingen i soppene, og topp med litt revet mozzarella på hver sopp.
  6. Grill soppene over høy varme i 5-6 minutter, eller til de har fått en fin grillskorpe og osten er smeltet. Grill gjerne noen cherrytomater raskt over høy varme til servering.
  7. Har du ikke grill kan du steke soppen i en ildfast form ved 200 grader i 10-12 minutter for samme resultat. Spre cherrytomatene utover formen.
  8. Topp med et dryss hakket persille.