Til hovedinnhold
suppe

Gazpacho er en superfrisk tomatsuppe

Spanjoler spiser gjerne kald gazpacho midt på sommeren. Her hjemme kan du lage en frisk og deilig varm tomatsuppe med samme utgangspunkt.

Gazpacho er en superfrisk tomatsuppe

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

modne tomater

landbrød (daggammelt)

hvitløk

flaksalt

god olivenolje

røde paprika

finhakket løk

eddik (smak til)

vann (ca)

Dette trenger du til krutonger:

landbrød

olivenolje

salt og pepper

tørket basilikum

Fremgangsmetode

Kok opp en kjele med vann. Skjær et kryss i skinnet (på toppen) på hver tomat og legg dem i kokende vann i 20 sekunder. Ta dem ut og skrell av skallet. Del tomatene i to og fjern kjernene. Grovhakk kjøttet.
Skjær skorpen av brødet og kjør brødet til smuler i en blender.
I en morter moser du hvitløk og salt til en pasta. Spe med olivenolje. Bland dette med brødsmulene. Sett til side.
Skjær paprika og løk i små terninger. Stek løk og paprika myk i litt olje over lav varme. Tilsett eddik og tomater etter ca. 10 minutter.
Nå kan du ha i brødmiksen. Rør og tilsett vann til du får ønsket konsistens. Kok opp og kjør med en stavmikser til du har en fin og fyldig suppe.
Smak til med mer salt og pepper.
Lag brødkrutonger ved å steke brødterninger (ca. 2x2 cm) i olje eller smør. Krydre med salt, pepper og basilikum.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆