Pommes Anna er en populær potetrett fra det franske kjøkkenet som bestående av tynne potetskiver lagt lagvis med smeltet smør og krydder. Vi har tatt denne klassikeren og byttet ut potetene med sellerirot.

Perfekt tilbehør til saftig oksestek med kremet soppsaus. Dette blir din nye søndagsfavoritt!

rå skiver med sellerirot og revet parmesanost

Mellom hvert lag sellerirot er det penslet med smeltet smør og drysset på litt revet parmesanost.

gratinert sellerirotpai à la Anna

Tynne skiver sellerirot stables oppå hverandre til små ”tårn”.

sellerirot à la Anna

Den franskinspirerte sellerirotpaien passer perfekt til stekt kjøtt, kylling og fisk.

GRATINERT SELLERIROT À LA ANNA

Vanskelighetsgrad: Middels 
Totaltid: 60 minutter
Steketid: 35-40 minutter
Steketemperatur: 200˙C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 800 g sellerirot, i tynne skiver
  • 60 g smeltet smør
  • Grovt salt og pepper
  • Frisk timian
  • 20 g revet parmesanost

 

Slik gjør du:

  1. Bruk et stekebrett, muffinsbrett eller en ildfast form og smør formen med et tynt lag fett.
  2. Skrell sellerirot og bruk mandolin eller en skarp kniv til å skjære jevnt tynne skiver (2 mm tykke).
  3. Legg et lag sellerirot i formen. Pensle med smeltet smør, krydre med salt, pepper, noen friske timianblader og litt revet parmesanost. Gjenta lagene med sellerirot, smør, krydder og ost slik at du får små sellerirottårn, men hold igjen litt ekstra parmesanost til den siste gratineringen.
  4. Dekk med folie og stek midt i ovnen i 20 minutter.
  5. Fjern folien fra sellerirotpaiene, dryss på resten av parmesanosten og stek ferdig midt i ovnen i 20 minutter, eller til selleriroten er mør og har begynt å få fin farge i kantene. 

Gratinert sellerirot à la Anna passer perfekt til oksekjøtt, kylling og ovnsbakt laks.