Har du lyst til å lage hele middagen ute, er grillet potetsalat perfekt. Du kan grille den samtidig med resten av grillmåltidet, og det tar ikke lang til å vispe sammen resten av ingrediensene. Resultatet er en frisk og deilig potetsalat som går til nesten alt av grillmat.

Hvorfor ikke prøve denne potetsalaten til grillet tomahawk? Skikkelig digg!

Slik griller du potetsalat

Bruk gjerne sommerens små nypoteter eller små delikatessepoteter til denne potetsalaten. Har du en støpejernsplate i grillen din, er denne perfekt å bruke til dette. Hvis ikke kan du bruke de store aluminiumsformene du får kjøpt hos Coop Mega.  

Legg gjerne potetene på grillen litt før kjøttet eller fisken, det er bedre at potetsalaten venter på kjøttet enn omvendt.

Grillet potetsalat underveis i prosessen,  i en bolle

Bland poteter, løk olje, salt og pepper i en bolle før det legges på grillen.

Potetsalat er en av sommerens store tilbehørsfavoritter! Her får du flere gode potetsalater og annet tilbehør du kan variere grillmiddagen med:

Grillet potetsalat med sitron og kapers i en bolle

Grillet potetsalat er perfekt tilbehør til nesten all slags grillmat.

GRILLET POTETSALAT MED SITRON OG KAPERS

  • ½ kg småpoteter eller nypoteter, delt i to
  • 6 små gule løk, delt i to
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 sitron, saft og skall
  • ½ dl olivenolje
  • 4 ss persille, hakket
  • 1 ss kapers

 

Slik gjør du:

  • Ha poteter, løk olje, salt og pepper i en bolle og bland godt. 
  • Legg potetene og løken på en støpejernsplate eller aluminiumsform og grill over middels varme i cirka 12 minutter, til de er møre. 
  • Ha potetene i en serveringsbolle og hell over olivenolje, sitronsaft og -skall, persille og kapers. Bland godt og server.