Skal du grille vannmelon, er det én ting du må huske: få grillen så varm som overhode mulig før du legger på vannmelonen.

Vannmelon tåler grilling godt når grilltiden er kort og varmen brutal. Vannmelonskivene får kraftige, karamelliserte snitt fra grillristen og det frigjøres masse smak. Vannmelonen skal bare ha et lite minutt på varmen, så er den ferdig.

Legger du vannmelonskivene på en lunken grill, får du et vått og kjedelig resultat.

Oppskrift på grillet vannmelon med limesukker, mynterømmekrem og knas.

Limeskall passer veldig godt både til vannmelon og mynte. Det gir retten en tropisk touch.

Syrlig tilbehør til vannmelon

En syrlig krem gir en perfekt balanse til den søte vannmelonen. Kremen lager du ved å piske seterrømme stiv. Du må bruke seterrømme, og ikke lettrømme, for du er avhengig av et visst fettinnhold i rømmen for å klare å piske den til stiv krem.

Syrlig rømmekrem passer så godt med mynte. Og det igjen gir en herlig og frisk smak til vannmelonen. En vanlig fløtekrem blir altfor søt og kraftig til vannmelonen.

Hemmeligheten er sitrus

Som det meste i matverden trenger vi sitrus for heve retten fra god til fantastisk. 

I denne retten skal du bruke finrevet skall av lime og da er det viktig å vaske frukten godt før bruk. La den gjerne ligge i lunket vann en stund før du river skallet med den fineste raspen du har. Rasp bare det grønne, det hvite skallet under smaker bittert. Bland limeskallet med sukker.  

En god dessert bør alltid ha et element av knas. På Coop Mega finner du spennende pakker med granola som ikke bare kan brukes til frokost, men også til desserter som denne.  

Oppskrift på grillet vannmelon med limesukker, mynterømmekrem og knas.

Granola gir perfekt knas til grillet vannmelon. Granolaen vi har brukt kommer fra Helios og består av bær, chia og quinoa.

Grillet vannmelon med limesukker, mynterømmekrem og knas

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1 boks seterrømme
  • 10 mynteblader, finhakket
  • 100 g sukker
  • 1 lime
  • 2 skiver vannmelon, skåret i fire kakestykker
  • 4 ss økologisk granola med bær, chia og quinoa, gjerne fra Helios

 

Slik gjør du:

  1. Pisk rømmen stiv sammen med mynte og 2 ss sukker.
  2. Lag limesukker: Riv limeskall i en bolle med resten av sukkeret. Sett til side.
  3. Tenn grillen. Når den er skikkelig varm griller du melonskivene. Du kan bruke grillpanne hvis du ikke har grill. La vannmelonen får fine grillstriper. Ta så vannmelonen av grillen før den blir vassen. Den skal bare ligge på grillen ett minutt til sammen.
  4. Legg vannmelonstykkene på fat. Strø limesukker og granola over. Server med myntekrem til. Du kan eventuelt også presse noen dråper limesaft over for å få litt syre til desserten.