Får ting er så godt som en skikkelig god, hjemmelaget potetsalat; både på koldtbord og på grillfest. Mange bruker en rik og mektig majonesbasert dressing til potetsalat, men det behøver ikke være slik. Vi har gitt den gamle klassikeren en liten «make over».

<<DET BESTE TILBEHØRET: Her finner du våre beste oppskrifter med poteter>>

Grønn og lett potetsalat

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre potetsalaten ny og spennende. Vi har tilsatt knasende sprø sukkererter, mild vårløk og hvit geitost, i tillegg til en lett og frisk sitrondressing med søtlige sylteagurker og aromatisk dill.

Vår grønne potetsalat har elementer av mykt, sprøtt, salt, søtt, syrlig og bittert – alt på en gang! Den er så god at den mer enn gjerne kan spises som et selvstendig måltid. Når det er sagt, passer den også utmerket godt som tilbehør til lett sommermat og grillet fisk og kjøtt.

PRØV OGSÅ: << Hva med å prøve potetsalaten sammen med denne ovnsbakte laksen med soltørkede tomater? >>

Stol på oss, grønn potetsalat med sitrondressing kommer til å bli det store trekkplastret denne sommeren!

Grønn potetsalat med sitrondressing og chèvre

Syrlig sitrondressing med lett bittert sitronskall er med på å løften den grønne potetsalaten til nye høyder.

<<MER SOMMERMAT: Her finner du våre beste oppskrifter på frisk og lett sommermat.>>

FRISK OG GRØNN POTETSALAT MED SITRONDRESSING

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4

  • 800 g småpoteter/nypoteter
  • 150 g aspargestopper
  • 150 g sukkererter
  • 1 vårløk
  • 60 g valnøtter, ristet og grovhakket
  • 90 g Haukeli Chèvre Naturell, smuldret

 

Sitrondressing

  • 1 ss Dijonsennep
  • 2 ss sitronsaft (ca. 1 sitron)
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts sitronskall, revet
  • 1 ss dill, finhakket
  • 1 ss agurkmiks/sylteagurk, finhakket
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Skyll potetene godt og kok møre med skallet på i lettsaltet vann, 10-15 minutter. Avkjøl og del i mindre biter.
  2. Kok aspargestoppene og sukkerertene i 2 minutter i lettsaltet vann og skyll umiddelbart i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skjær vårløken i biter.
  3. Lag dressingen: Ha alle ingrediensene bortsett fra salt og pepper i et glass med lokk og rist godt til en tykk og samlet dressing. Smak til med salt og pepper.
  4. Rist valnøttene i en tørr stekepanne på sterk varme til de begynner å få litt farge. Avkjøl.
  5. Vend dressingen og grønnsakene sammen i en salatbolle. Topp med smuldret chèvre og grovhakkede valnøtter.