Grønnsakform er en rask og enkel hverdagsmiddag som kan varieres i det uendelige. 

I denne grønnsakformen er det pisket fløte, som gjør at den er kremete og god, og metter ekstra godt. Det er viktig at de hardeste grønnsakene, sellerirot og gulrøtter, blir forkokt noen minutter, så de får samme steketid i ovnen som resten av grønnsakene.

Grønnsakform med mango og cashewnøtter i en skål.

Frisk mango, ristede cashewnøtter og koriander smaker fantastisk som topping.

Indisk grønnsakform

I sausen finner du sambal oelek, som er en indonesisk chilipaste, og mangochutney som er et søtt«syltetøy» som er et vanlig tilbehør til indisk mat. I tillegg er det tilsatt både karri og garam masala, som gjør at smaksbildet gir assosiasjoner til det indiske kjøkken.

Denne grønnsakformen fra Heidi Furuseth Løvhaug er en av vinnerne i Coop Megas store vegetarkonkurranse. Flere vinner-oppskrifter finner du her:

Grønnsakform med mango og cashewnøtter i stor form.

Denne grønnsakformen er mettende og god hverdagsmat som du lager ferdig på cirka 40 minutter.

GRØNNSAKFORM MED MANGO OG CASHEWNØTTER

  • Tid: 40 min.
  • Antall personer: 6
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Dette trenger du:

  • ¼ sellerirot, skåret i terninger
  • 2 gulrøtter, skåret i terninger
  • 1 brokkoli, skjær av bukettene og skrell stilken. Kutt stilken i terninger
  • 1 pose sukkererter
  • 1 rød paprika, skåret i skiver
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts karri
  • 2 ts garam masala
  • 2 ss mangochutney
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts sambal oelek

 

Tilbehør:

  • 1 neve cashewnøtter
  • 3 dl basmatiris
  • 1 moden mango, skåret i skiver
  • 1 potte frisk koriander

  

Slik gjør du:

  1. Forkok sellerirot- og gulrotterninger i saltet vann til de er al dente (møre). Hell av vannet. 
  2. Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. Pisk kremfløten nesten stiv. Bland inn krydder, mango chutney, hvitløk og sambal oelek. Spre dette over grønnsakene. 
  5. Stek grønnsakformen i ovnen i 20 minutter. 
  6. Mens formen steker, rister du cashewnøttene i en panne til de er gylne. 
  7. Kok ris etter anvisning på pakken.
  8. Server grønnsaksformen med ristede cashewnøtter, mango, frisk koriander og ris.