Det er deilig å drikke noe varmt når gradestokken kryper nedover. Kaffe og te er gode valg, men har du prøvd å varme eplemost til gløgg?

Sammen med deilige ingredienser som honning, kanel, ingefær og sitron får du en eplegløgg som ikke bare smaker fantastisk, den kan også gi lindring til typiske vinterplager.

Ifølge to ulike studier  kan honning lindre hoste og ingefær kan lindre kvalme

Skrell ingefær til eplegløgg

Ingefær vasker du godt og fjerner skallet. Den enkleste måten å gjøre dette på, og som også beholder det meste av ingefæren, er å bruke en teskje. Med den skraper du lett av skallet. Smart, ikke sant?

Sitronremsene skjærer du med en potetskreller. Sørg for at du ikke får med det hvite laget, for det smaker bittert. Husk å vaske sitronen godt før du gjør dette.

Nå kan du krype opp i sofaen med et deilig pledd og nyte en varm, deilig eplegløgg. Det har du fortjent.

Oppskrift på varm eplegløgg med kanel og ingefær.

Når du varmer eplemosten (den skal ikke koke) har du i honning, kanelstang, skiver av ingefær og remser av sitronskall. Disse ingrediensen skal gi ekstra god smak til drikken.

 EPLEGLØGG MED KANEL OG INGEFÆR

 Dette trenger du til fire glass:

  • 1 flaske Änglamark økologisk eplemost fra Telemark
  • 4 ss honning
  • 1 kanelstang, helst ceylonkanel (ekte kanel)
  • 4 tynne skiver rå ingefær
  • 4 remser sitronskall (kun det gule)

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp eplemosten (ikke kok).
  2. Tilsett honning, kanelstang, ingefær og sitronskall. La det trekke i 15 minutter.
  3. Hell i kopper eller glass som tåler varme og server.