Lag deg en gryte med varm og herlig gløgg i vinter. Det er både den perfekte velkomstdrinken og en deilig styrkedrikk å varme deg på etter en lang skitur.

Gløgg med moderne vri

Mens tradisjonell gløgg kan være litt kraftig krydret og tung, er eplebasert gløgg et friskt alternativ. Den økologiske eplemosten fra Änglamark er som å drikke epler i flytende form, og gir balansert sødme og syrlighet til den varme drikken.

glødd med eplemost og deilig krydder

Gløgg behøver ikke kun være forbeholdt julen. Denne moderne utgaven lages på økologisk eplemost og tranebærjuice og her en frisk og lett krydret smak.

Eplene som benyttes i eplemosten dyrkes i Telemark og den leskende drikken lages eksklusivt for Coop. Se etter den grønne flasken i frukt- og grøntavdelingen neste gang du er på Coop Mega.

<< Les mer om det økologiske epleeventyret i Telemark her. >>

Den forfriskende smaken av eplemosten og tranebærjuicen balanseres med varme og dybde fra krydderblandingen av tradisjonelle julekrydder som kanel, stjerneanis, nellik, kardemomme og ingefær. (Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken.)

Gave som varmer lenge

Spiselige gaver er perfekt å gi til matglade venner og familiemedlemmer. Bland sammen gløggen, kok opp og hell over på flasker. Sammen med en krukke hjemmelaget gløggkrydder er det en flott førjulsgave.

<< Prøv også: Herlig eplegløgg med kanel og ingefær >>

For at gaven skal blir best mulig er det viktig å sterilisere flasken godt. Det gjør du enkelt ved å koke i en stor gryte med vann i 10 minutter og deretter tørke i ovnen i 10 minutter på 100˚C. Husk også å sterilisere redskapene du bruker, for eksempel trakten. På denne måten vil gløggen kunne spre glede gjennom hele vinteren.

Hva med å ta med varm eplegløgg på termosen neste gang du skal ut i skisporet? Sammen med en klementin eller to i tursekken har du den perfekte turvennen.

kryddermiks til gløgg med eplemost

De varme krydderne vi forbinder med jul gir en fin balanse til den varme gløggen uten at det blir overveldende. Et glass gløggmiks er en fin gave å gi til alle matglade.

GLØGG MED ØKOLOGISK EPLEMOST OG INGEFÆR

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

KRYDDERMIKS

 • 2 stk. kanelstang, i grove biter
 • 8 stk. hel stjerneanis
 • 1 ss hel kardemomme
 • 1 ss hel nellik
 • 2 ss kandisert ingefær fra Dr. Oetker

 

Slik gjør du:

 1. Bland sammen krydderne og oppbevar på glass med tett lokk.

 

GLØGG

 • 6 dl Änglamark økologisk eplemost fra Telemark, ev. annen eplemost
 • 3 dl tranebærjuice
 • 3 dl alkoholfritt ingefærøl (f. eks. Ginger Joe Non-alcoholic Ginger Beer)
 • 1 ss kryddermiks

 

Slik gjør du:

 1. Hell eplemost, ingefærøl og tranebærjuice i en kasserolle. Tilsett kryddermiksen, kok opp og trekk kasserollen til side. La gløggen trekke rett under kokepunktet i 20-25 minutter.
 2. Sil av gløggen gjennom et klede og hold varm til servering.