Vi elsker sopp i alle former, og høsten har spesielt mange herlige soppslag å friste med. Det er nå den eksklusive kantarellen titter frem med den oransje hatten sin. Den er selve juvelen i skogen. 

Bruk favoritt-soppen din i suppen. Liker du aller best kantareller, velger du bare kantareller. Liker du kun sjampinjonger, velger du det. Det aller beste er kanskje en blanding av mange sopper.

Når det ikke er soppsesong finner du frossen soppblanding i frysedisken.

Slik deler du sopp med eggdeler.

Tips! Bruk eggedeleren din til å dele sjampinjonger og aromasopp. Ikke bare sparer du masse tid på kutting, skivene blir også helt jevne.

Stek soppen godt

Soppen stekes for seg. Man skal ikke spise rå sopp, så det er viktig at soppen er godt stekt og har en fin stekeskorpe. Det gir også mer smak til soppsuppen.

Legg en god neve stekte soppskiver til side. Disse kan du bruke som pynt på suppen.

God smak til soppsuppe

En god soppsuppe trenger fløte og god kraft. Når suppen har godgjort seg en liten halvtime, kjører du den jevn i en blender eller med en stavmikser. Sørg for å smake til med salt, pepper og sitronsaft før servering. Legg noen skiver stekt sopp på toppen.

Soppsuppen er veldig mektig, men en skive godt brød smaker nydelig til.

OPPSKRIFT PÅ SOPPSUPPE MED SALVIE.

Salvie passer godt til sopp, men du kan også velge timian eller rosmarin hvis du liker det bedre.

KREMET SOPPSUPPE MED SALVIE

Dette trenger du til fire personer:

  • 1 gul løk, finhakket
  • 4 ss smør
  • 4 salvieblader
  • 600 g blandet sopp (kantareller, østershattsopp og sjampinjoner)
  • salt og pepper
  • 1 liter kylling- eller grønnsakskraft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sitronsaft

 

Slik gjør du:

  1. Ta frem en gryte. Surr løk i halvparten av smøret sammen med salvieblader til løken er blank.
  2. Del soppen. Bruk gjerne en eggedeler.
  3. Stek soppen i smør i en panne til den er gyllen. Salte og pepre. Ha soppen i gryten.
  4. Tilsett kraft og hvitløk og la småkoke en liten halvtime. Hell på fløten. Ta frem en stavmikser eller bruk en blender. Blend blandingen til en fin og jevn suppe.
  5. Sett tilbake på platen. Smak til med mer salt og pepper. Juster med sitronsaft til slutt.