Det er ingen sak å lage jordbærsyltetøy selv. Du trenger bare tre ingredienser: sukker, sitron og sesongens herlige jordbær. 

Rene glass er veldig viktig når du koker jordbærsyltetøy. Slik steriliserer du glassene og forlenger holdbarheten på jordbærsyltetøyet:

 1. Skyll glassene og lokkene godt.
 2. Sett dem i ovnen på en bakeplate og la dem stå ved 100 grader i minimum 10 minutter.
 3. Det er viktig at glassene er helt tørre når du fyller dem med syltetøy.
 4. Skru lokket på med én gang glassene er fylt opp. 
Oppskrift på hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Del jordbærene i biter og bland dem med sukker. Ved å la bollen stå på benken en times tid (eller aller helst natten over i kjøleskap) frigjøres litt av saften fra jordbærene. Det gjør det lettere å koke jordbærene uten å måtte tilsette vann.

Ekstra lang holdbarhet

Sitronsaft er med på å gi jordbærsyltetøyet lenger holdbarhet og frisk og deilig smak. Sitronsyre har konserverende egenskaper, og det samme har sukkeret.

Syltevoks er også med på å forsegle syltetøyet slik at holdbarheten øker. Disse finnes i skiver som du legger på toppen av det varme syltetøyet før du skrur lokken igjen. Voksen smelter og det dannes et beskyttende lag. Du får kjøpt syltevoks i mange kjøkkenbutikker.

Jordbærsyltetøy er den perfekte gaven

Lag heller mange mindre glass med syltetøy enn få store. Er det ikke koselig å gi bort et glass med hjemmelaget syltetøy til en god venn eller et familiemedlem? Lag fine etiketter og fest på glasset eller i en snor rundt glasset. Det gjør syltetøyet til en flott og personlig gave. Skriv årstallet på etiketten, så har du full kontroll på når det ble laget.

Oppskrift på hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Det er lurt å tenke på vinteren når det er sommer. Lykken er å ta opp et herlig glass av sommerens jordbærsyltetøy og smøre på brødskiven. Slik forlenger du sommerfølelsen.

HJEMMELAGET JORDBÆRSYTETØY

Dette trenger du:

 • 500 g finkornet sukker
 • 1 kg jordbær (fjern stilk)
 • 1 sitron, saften 

 

Slik gjør du:

 1. Hell sukker i en gryte.
 2. Prøv å unngå å vaske jordbærene mer enn nødvendig, De bør ikke trekke til seg vann. Del jordbærne i 4-6 biter og vend dem i sukkeret. La stå i en time på benken slik at de begynner å slippe litt saft.
 3. Sett gryten på platen på medium varme. Hell over sitronsaft og la sukkeret langsomt smelte. Når sukkeret er oppløst, kan du heve temperaturen og koke jordbærmiksen.
 4. La miksen koke i ca 10 minutter. Når du ser store bobler, begynner syltetøyet å sette seg.
 5. Hell jordbærsyltetøyet over i sterile glass. Fyll opp til kanten. Legg en disk syltevoks på toppen og skru glasset til.