Hjemmelaget rett i koppen-suppe med en spicy base av rød currypaste, soyasaus, sesamolje, ingefær og ferske grønnsaker er en skikkelig digg take away-lunsj.

Med litt forberedelser kvelden i forveien kan du nemlig gjøre klar morgendagens lunsj på et blunk. Så er det bare å fylle på kokende vann rett før du skal spise - og vips har du en hjemmelaget rett i koppen-nudelsuppe.

Oppskrift på rett i koppen-nudelsuppe

Denne nudelsuppen lager du klar kvelden før, så er det bare å helle på kokende vann rett før du skal spise den. Superenkel lunsj!

Bruk opp restene

Du trenger ikke bruke de samme grønnsaker som vi foreslår her. Dette er nemlig ikke bare den perfekte lunsjretten, det er også en utmerket måte å få brukt opp restegrønnsaker og middagsrester på. Da sparer du både miljøet og lommeboka.

Andre grønnsaker som egner seg godt er tynne strimler av squash, selleri, paprika eller rødbeter (obs, da blir suppen rød!). Hiv gjerne oppi de slappe tomatene eller den halve posen spinat du har liggende bakerst i grønnsaksskuffen.

Har du rester fra kjøtt- eller fiskemiddagen kan du gjerne bruke dette! Et par reker igjen etter rekemiddagen? Hiv dem oppi! Krydderurter som mynte og koriander smaker godt i en rett i koppen-nudelsuppe.

Nudelsuppe på et blunk

Lag suppen i en beholder med lokk som tåler kokende vann. For eksempel et norgesglass eller en matboks i plast eller metall med tett lokk. 

Vi lover at kollegaene på jobb eller studievennene kommer til å snu seg etter den velduftende luksuslunsjen din!

Oppskrift på rett i koppen-nudelsuppe.

Du kan gjerne gjøre klar suppe for to dager av gangen, så lenge det oppbevares kaldt frem til det skal spises.

 Hjemmelaget rett i koppen-nudelsuppe

Dette trenger du til 1 porsjon:

  • 50 g risnudler, eller nudler etter ønske
  • ½ ss currypaste
  • 1 ss soyasaus
  • ¼ ts sesamolje
  • ½ ss raspet ingefær
  • 2-3 aromasopp
  • 1 liten gulrot
  • 1 håndfull edamamebønner
  • 1 stilk vårløk
  • 1 grillet kyllinglår
  • 1/4 lime
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 håndfull frisk koriander

 

Slik gjør du:

  1. Kok nudler som anvist på pakken. Avkjøl.
  2. Ha currypaste, soyasaus, sesamolje og raspet ingefær i en krukke eller boks med lokk som tåler kokende vann. Legg nudlene oppå.
  3. Del sopp og vårløk i tynne skiver. Del gulrot i tynne strimler, eller bruk et julienne-jern. Ha over nudlene sammen med edamamebønner.
  4. Plukk kyllingkjøttet fra beinet og legg på toppen av grønnsakene.
  5. Topp med en limebåt, sesamfrø og en håndfull frisk koriander. Sett på lokket og oppbevar kjølig frem til lunsj.
  6. Når du skal spise heller du kokende vann i beholderen, rører rundt for å oppløse currypasten, setter på lokket igjen og lar det stå et par minutter. Så er det bare å nyte en næringsrik, smakfull og fersk rett i koppen nudelsuppe.