Du trenger ikke lage en sort saftis når du setter i gang. Gå for flere smaker samtidig. Har du et par isstativer kan du fylle hver rad med forskjellige smaker. Etter noen timer har du et helt fruktfat av pinneis helt for deg selv eller til hele familien.

Base for saftis

Utgangspunkt for disse ispinnene er å lage en sukkerlake. Dette er rett og slett sukker om er løst opp i kokende vann. Det lager du på få minutter. Skal du lage alle tre issortene kan du lage en stor porsjon sukkerlake og fordele laken i tre skåler når den er kjølt ned.

Litt lenger frysetid

Hjemmelagde frukt- og bæris med stor prosent av fruktsaft trenger tid i fryseren for å sette seg ordentlig. Lag disse deilige ispinne på kvelden og nyt en ispinne når du kommer hjem fra jobb eller stranden. Det er den perfekte måten å kjøle seg ned på. 

Isen er god i seg selv, men noen liker det lille ekstra. Hvit eller mørk sjokolade smaker veldig godt til saftis. Det er ikke nødvendigvis så lett å dyppe saftis i sjokolade. Løsningen er å ta ut isen fra hylsteret og helle sjokoladen over mens den er skikkelig kald.

Oppskrift på hjemmelaget saftis med tre smaker.

Svenske har mange herlige uttrykk. Dronningsylt er et av disse deilige ordene som betyr et syltetøy laget av bringebær og blåbær. Er ikke det bare verdens beste kombinasjon og en dronning verdig? Lag en deilig saftis av akkurat disse to deilige sommerbærene.

DRONNINGSYLT MED HVIT SJOKOLADE

Dette trenger du:

  • 100 g sukker
  • 2 dl vann
  • 2 dl bringebær
  • 2 dl blåbær
  • 1 ss sitronsaft
  • 200 g hvit sjokolade

 

Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og vann. Kjøl ned. Ha bær, sitronsaft og sukkerlake i en blender og kjør dette så fint som mulig. Sil blandingen. Blandingen fordeles i ispinneformer. Sett i fryseren til de stivner.
  2. Smelt hvit sjokolade i vannbad. Kjøl ned litt før neste steg. Ta ispinnene ut av formen. Bruk en gaffel til å lage sjokoladestriper øverst på isen.
Oppskrift på jemmelaget saftis tre typer.

Velg mellom Dronningsylt med hvit sjokolade, pæreis med sjokolade og mango- og pasjonsfruktis med kokostrekk.


PÆREIS MED SJOKOLADETREKK

Dette trenger du:

  • 100 g sukker
  • 2 dl vann
  • 4 gråpærer, skrelt og delt i biter
  • 1 ss sitronsaft
  • 200 g mørk sjokolade

 

Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og vann. Legg pærebitene i og kok dem bli møre. Ha blandingen i en blender med sitronsaft og kjør glatt. Sil og ha væsken over i ispinneformer.
  2. Sett i fryseren til de stivner.
  3. Smelt mørk sjokolade i vannbad. Kjøl ned litt før neste steg. Ta ispinnene ut av formen. Bruk en gaffel til å lage sjokoladestriper øverst på isen.
Oppskrift på hjemmelaget saftis med mango og pasjonsfrukt.

Liker du tropiske smaker er hjemmelaget saftis med mango, pasjonsfrukt og kokos den perfekte isen for deg!

MANGO- OG PASJONSFRUKT MED KOKOSTREKK 

  • 100 g sukker 
  • 2 dl vann
  • 2 modne mango, delt og skåret i terninger
  • 1 ss limesaft
  • 3 pasjonsfrukter
  • 200 g hvit sjokolade
  • 1 dl tørket kokos

 

Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og vann. Kjøl ned. Press innholdet i pasjonsfruktene gjennom en finmasket sil, spar på saften og kast frøene. Ha mangobiter, limesaft og pasjonsfruktsaft i en blender sammen med sukkerlaken. Kjør glatt. Du trenger ikke sile denne blandingen. Hell over i i ispinneformer.
  2. Sett i fryseren til de stivner.
  3. Smelt hvit sjokolade i vannbad. Kjøl ned litt før neste steg. Ta ispinnene ut av formen. Bruk en gaffel til å lage sjokoladestriper øverst på isen. Dryss tørket kokos over.