- Hemmeligheten bak denne hjemmelagde tomatsuppen er at vi bruker søte piccolotomater sammen med hermetiske cherrytomater. Det gjør at suppen får en nydelig, dyp tomatsmak. Denne tomatsuppa går ned på høykant, forklarer Jørn Edvard Thalberg hos Coop Mega Skøyen. 

Piccolotomatene er så naturlig søte at du faktisk ikke trenger å tilsette sukker i denne suppen.

<<De søte tomatene er faktisk norske, og dyrkes på Jæren - lær mer om piccolotomatene her.>>

Enkelt å lage tomatsuppe

Det tar ikke så lang tid å lage tomatsuppe fra bunnen av. Her får du en enkel trinn for trinn-beskrivelse av hvordan du lager tomatsuppe (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken.)

Hjemmelaget tomatsuppe steg 1: Ha tomatene i en ildfast form.

Steg 1: Ha piccolotomatene i en ildfast form og bak dem i ovnen i cirka 20 minutter.

Hjemmelaget tomatsuppe Steg 2: La tomatpuréen frese i pannen i 1-2 minutter for å fjerne den hermetiske smaken. Ha i resten av tomatene.

Steg 2: La tomatpuréen frese i pannen i 1-2 minutter for å fjerne den hermetiske smaken. Ha i resten av tomatene.

Hjemmelaget tomatsuppe steg 3: kjør tomatsuppen jevn med en stavmikser.

Steg 3: Kjør tomatsuppen jevn med en stavmikser. Varm opp tomatsuppen før servering hvis det er nødvendig.

HJEMMELAGET TOMATSUPPE

  • 200 g Smak forskjellen piccolotomater
  • 1 ss olivenolje
  • ½ løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 4 dl grønnsakkraft
  • 1 ts tørket basilikum
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

 

Slik gjør du:

  1. Del piccolotomatene i to, drypp over litt olivenolje  og bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  2. Finhakk løk og hvitløk og stek dem myke og blanke i en kjele med litt olje.
  3. Tilsett tomatpuré, og la det surre i 1-2 minutter. Ha i ovnsbakte piccolo-tomater, hermetiske cherrytomater og grønnsakkraft. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett tørket basilikum og smak til med salt og pepper.