Pizza en muligens den enkleste retten i verden å lage kjøttfri. Det er bare å gå «bananas» i ostedisken og frukt- og grøntavdelingen. Og før du vet ordet av det har du en ny kjøttfri favorittpizza.

Vegetarpizza med mye smak

En av våre absolutte vegetarpizzafavoritter er med chèvre og pære. Den salte og syrlige smaken på osten balanserer nydelig sammen med sødmen fra pæren. Denne kombinasjonen kjenner du kanskje igjen fra ostefatet.

Sammen med syrlig saus, mild mozarella, knasende pinjekjerner, frisk ruccola og litt honning blir det en helt genial pizzafest for smaksløkene dine. Du kommer garantert ikke til å savne kjøttet når du setter tennene i denne godsaken.

vegetarpizza med chèvre og pære

Salt og syrlig geitost, søt pære og knasende pinjekjerner smaker fortreffelig på pizza!

"Juks" med ferdig pizzabunn

I tillegg til digg topping er det viktig med en skikkelig god bunn for at pizzaen skal bli god. Resultatet blir ofte best dersom du har du lyst og mulighet til å bake fra «skratch». 

<< Her kan du lese om hvordan du lager pizzabunn slik som de gjør i Italia.>>

Skal du derimot på hyttetur eller et annet sted hvor det skorter på plass og utstyr, er det helt klart lov å jukse litt.

Et smart alternativ som tar lite plass i ryggsekken er en pose med ferdig melmiks hvor du kun trenger å tilsette vann. Hvis deigen får lov til å stå og heve en times tid blir den nesten som hjemmelaget.

En annen, enda kjappere løsning er fersk deig som bare rulles ut på stekebrettet og så er den klar for toppingen du måtte ønske. Enklere blir det ikke. Coop Original Pizzabunn får du kjøpt på Coop Mega.

Vegetarpizza med chèvre og pære

Små porsjonspizzaer er som skapt for å teste ut nye toppinger - som geitost og pære, for eksempel!

HVIT VEGETARPIZZA MED CHÈVRE OG PÆRE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca. 20 minutter
Temperatur: 210˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 1 ferdig pizzabunn fra Coop
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,25 sitron, revet skall av
  • 0,25 ts pepper, nykvernet
  • salt
  • 175 g mozarella, revet
  • 120 g chèvre, i skiver
  • 2 pære, i tynne skiver
  • 2 ss pinjekjerner, ristede
  • 100 g ruccola
  • 1 ss flytende honning

 

Slik gjør du:

  1. Rør sammen crème fraîche, hvitløk, sitronskall og pepper. til en pizzasaus Smak til med litt salt om nødvendig.
  2. Sett ovnen på 210˚C og rull ut pizzadeigen på et stekebrett. Del deigen i fire.
  3. Smør den hvite pizzasaus utover pizzabunnene og legg på mozarellaost, chèvre og pære.
  4. Stek pizzaene som anvist på pakken, til bunnen er sprø og osten har smeltet.
  5. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ”svette” og får fin gyllen farge.
  6. Server pizzaene med et dryss ristede pinjekjerner og ruccola. Ringle til slutt over litt flytende honning.