

En fristende pastasalat er en liten gavepakke til alle late sommerkokker. Det er god og lettvint mat som alle liker, det lar seg variere i bortimot det uendelige og maten er spiseklar i en fei.
Avokado er perfekt å bruke i salat. Den metter godt og er så mild og god at den passer til omtrent alt. I tillegg inneholder avokado sunt, enumettet fett, samt vitaminer og proteiner som er godt for oss. Det er rett og slett supergod supermat!

Ovnsbakte cherrytomater smaker søtere enn de rå og gir salaten en rund og fin smak.
Italiensk klassiker med ny vri
Med pasta og avokado på plass i salatbollen er det ikke egentlig nødvendig med kjøtt. Vi har i stedet fylt på med ovnsbakte småtomater – du kan selvsagt bruke rå – og myke mozzarellakuler. Rikelig med fersk basilikum gir frisk smak og aroma.
Resultatet er en herlig variant av den italienske salatklassikeren Caprese, en hyllest til både til gode italienske råvarer og til det italienske flagget.
Husk på at pastasalat som ikke skal spises med én gang, må oppbevares kjølig. Det samme gjelder rester, dersom det mot formodning skulle være noe igjen.
PRØV OGSÅ: Spagetti med kremet avokadopesto>>

Det skal godt gjøres å ikke bli mett når du får alle disse godsakene servert på tallerkenen.
METTENDE PASTASALAT MED AVOKADO
Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 25 minutter
Steketid: 15 minutter
Steketemperatur: 225˚C
Porsjoner: 4
Dette trenger du:
- 200 g mini-plommetomat/cherrytomat, delt i 2
- 1 ss olivenolje
- 1 ts flaksalt
- 300 g fusilli (eller annen pastatype), tørr
- 1 stk. agurk, delt i biter
- 125 g mozzarella (kuler eller biter)
- 2 stk. avokado, i biter
- 2 ss fersk basilikum, grovhakket
- Godt brød
- Crema balsamico (tykk saus), eller balsamicoeddik
Dressing
- 1,5 dl lettrømme
- 1 dl majones
- 1,5 ts hvitvinseddik
- 1 ts sitronskall, revet
- 1 ts sukker
- 2 ss parmesanost, revet
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 225˚C. Del tomatene i to og fordel utover stekebrett med snittflaten opp. Ringle over olivenolje og litt flaksalt og bak midt i ovnen i 15 minutter.
- Kok pasta som anvist på pakningen. Skyll under rennende kaldt vann og la så pastaen renne godt av.
- Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
- Bland sammen avkjølt pasta, bakte tomater, agurk, mozzarella, avokado og basilikum i en salatbolle. Hell over dressingen rett før servering og vend om. Server med godt brød og litt balsamicoeddik.