Gresskar er en av høstens aller beste råvarer! Gresskar er svært allsidig, og kan moses, bakes, stekes og kokes. Vi har bakt gresskaret i ovnen og laget en silkemyk og herlig gresskarsuppe.

Det er mange gode grunner til å spise gresskar. Ifølge Bramat.no  er gresskar en god kilde til antioksidanter, A-vitaminer og fiber. Men det aller viktigste er at gresskar er skikkelig godt!  Med riktig tilberedning kan du få rene gourmetmåltidet på en hverdag.

Slik baker du gresskar

For ekstra god smak på gresskarsuppen, kan du legge et par salvieblader på gresskaret når det bakes i ovnen. Urtesmaken setter seg i gresskarkjøttet og gir et herlig hint av salvie.

Når du baker gresskaret i ovnen fremfor å koke det, får du en mye kraftigere smak og en fantastisk kremete konsistens. Det tar litt ekstra tid, men det er absolutt verdt det!

<<PRØV OGSÅ: Søtpotet er også fantastisk grønnsak i ovnen. Prøv bakt søtpotet med bacon og urtesmør til middag!

Oppskrift på gresskarsuppe med bacon-focaccia.

Bacon-focaccia smaker fantastisk godt til gresskarsuppe.

Focaccia til gresskarsuppe

Ingenting slår nybakt focaccia til suppe. Her har vi laget en herlig vri på det klassiske italienske brødet; bacon-focaccia. Bacon smaker nydelig til gresskar og gir et deilig saltpreg til focacciabrødet.

Brødet kan bakes tidlig på dagen, men helst samme dag som suppen skal serveres.

<<LES OGSÅ: Har du lyst til å lage flere typer focaccia, kan du prøve denne vidunderlige focacciaen med urteolje.>>

Ikke kast gresskarfrøene

Du trenger ikke kaste frøene fra gresskaret. Fjern det ”hårete” gresskarkjøttet og legg frøene på et bakebrett. Strø flaksalt over og sett dem i ovnen på 200 grader til de er tørre og gylne.

Nå har du verdens beste snacks!

Oppskrift på gresskarsuppe med bacon-focaccia.

Denne gresskarsuppen er perfekt på kalde høstkvelder.

GRESSKARSUPPE MED BACON-FOCACCIA

Dette trenger du til fire personer:

  • 2 flaskegresskar
  • 2-3 ss god olivenolje
  • 8 salvieblader
  • 1 liter kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • ¼ ts malt muskat

 

Slik gjør du:

  1. Del gresskarene i to på langs. Skrap ut kjernen.
  2. Legg gresskarene på et bakebrett og hell noen spiseskjeer olje over hver halvdel. Gni inn oljen. Legg to salvieblader på hvert gresskar.
  3. Bak i ovnen på 200 grader til gresskarene er møre. Dette tar ca. 1 time.
  4. Skrap ut grønnsakskjøttet og ha det over i en blender sammen med kraft. Gjør dette i flere omganger.
  5. Ha suppen over i en gryte og tilsett fløte. Smak til med krydder og server.

 

Bacon-focaccia:

  • 360 ml romtemperert vann
  • 140 ml olivenolje + 3 ss til å helle over
  • 10 g tørrgjær
  • 10 g salt
  • 500 g hvetemel
  • 1/2 pakke bacon, delt i strimler (spar noen til suppen)
  • 8 salvieblader
  • 1 ts flaksalt+ flaksalt til pynt

 

Slik gjør du: 

  1. Bland vann, olje, tørrgjær og salt. Tilsett mel, litt etter litt. Elt til du har en fin og smidig deig. Hev i ca. 45 minutter.
  2. Ha deigen over i en firkantet, smurt form. Trykk fingre ned i deigen for å lage hull.
  3. Stikk strimler av bacon og salvieblader ned i hullene.
  4. La dette heve i 15 minutter. Lag igjen små hull i deigen og hell litt olivenolje over.  Strø med salt og sett i forvarmet ovn på 220 grader i ca 20 minutter.
  5. Avkjøl på rist.