Sitrusfrukter pirrer sansene våre! Fra du begynner å skrelle sitrusfruktene slippes de intense aromaene løs på omgivelsene. Duften av sitrus sprer glede og forventning til alle som er i nærheten.

Det er ikke rart at appelsinen er populær; den er god å ha både i tursekken, i marmelade og som tørstedrikk. Og i fruktsalat! Appelsin inneholder velgjørende vitaminer og mineraler. Faktisk vil nesten hele dagsbehovet for Vitamin C dekkes av kun én appelsin, som er spesielt viktig for immunforsvaret, kroppens støttevev og opptak av jern.

Granateple og appelsin til Marokkansk appelsinsalat

Med friske og fargerike sitrusfrukter og granateple er du godt på vei til verdens enkleste dessert.

Fråtsevennlig appelsinsalat

Lag en uimotståelig vakker og velsmakende fruktsalat med appelsin! 

I Marokko er appelsinsalat mye vanligere enn her i Norge. Salaten nytes gjerne med et dryss kanel, men kan også utvides med både oliven, rødløk, dadler og appelsinblomstvann.

Vi har utvidet appelsinsalaten med flere saftige sitrusfrukter, granateplekjerner, chili og pistasjnøtter. Det er kanskje ikke en tradisjonell marokkansk appelsinsalat, men de eksotiske kombinasjonene trekker uansett tankene sørover mot det eksotiske Nord-Afrikanske kongeriket.

Vår marokkanske sitrussalat passer som dessert, men vurder den gjerne som tilbehør til lammelår, røkt kjøtt og grillmat. Denne salaten er også det perfekte tilbehøret på koldtbordet.

<<PRØV OGSÅ: Trenger du inspirasjon til gode koldtbord-retter? Her får du 6 fantastisk gode og enkle koldtbordretter med masse smak.>>

appelsinsalat med granateple, chili og pistasjnøtter

Saftig og fargerik frukt, sammen med spennende krydder og ristede pistasjnøtter er alt som skal til for å skape denne herlige appelsinsalaten med marokkanske aner.

MAROKKANSK APPELSINSALAT MED GRANATEPLE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 10 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 2 appelsin
  • 1 rød grapefrukt
  • 2 klementin
  • 0,5 ts kanel, malt
  • 0,25 ts chiliflak
  • Nykvernet pepper
  • 0,5 granateple
  • 2 ss mynteblader
  • 1 ts finhakket fersk chili, kan sløyfes
  • 1 ss flytende honning

 

Slik gjør du:

  1. Rist grovhakkede pistasjnøtter i tørr stekepanne på medium sterk varme. Avkjøl.
  2. Bruk en skarp kniv til å skjære av topp og bunn på sitrusfruktene. Skjær deretter av skallet og den hvite hinnen (den er smaker bittert). Skjær i 2-3 mm tykke skiver og fordel utover et fat eller en stor tallerken.
  3. Dryss over krydder, granateplekjerner, pistasjnøtter og mynteblader. Du kan også ha over litt hakket, fersk chili hvis du ønsker det. Ringle til slutt over flytende honning.

Kilde: frukt.no, Apotek1.no