Trenger du en en rett som egner seg til nesten alt; mettende vegetarmiddag, godt tilbehør til laks eller kylling,  og som herlig koldtbordrett som får bein å gå på? 

Her er svaret: søtpotetsalat!

Søtpotetsalat med hot dressing

Denne salaten kan fint spises alene, men blir ekstra god med en hot harissadressing, Harissa er en nord-afrikansk krydderblanding som hovedsaklig består av paprika, chili og varme krydder. Vi har tilsatt litt honning for sødme og sitron for syre.

Lag gjerne dobbel porsjon, denne harissadressingen er også nydelig til lam og annet kjøtt.

<<Ønsker du inspirasjon til å lage god vegetarmat? Her finner du våre beste vegetar-oppskrifter.>>

søtpotetsalat i en bolle.

Denne søtpotetsalaten inneholder nesten alt som er godt: fetaost, linser, nøtter og granateple.

SØTPOTETSALAT MED FETAOST OG HARISSADRESSING

Porsjoner: 4

Tid: 1 t. 20 min.

  • 3 store søtpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 kartong hermetiske grønne linser
  • 1 granateple
  • ½ dl hasselnøtter, ristede
  • 200 g fetaost
  • 3 vårløk

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger. Ha søtpotetene på et bakebrett og sprinkle over olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen i cirka 40 minutter til søtpotetene er møre.
  3. Skyll linsene godt i rennende vann.
  4. Del granateplet i to, og rens ut kjernene.
  5. Rist hasselnøttene i en varm panne til det tynne skallet løsner. Gni av skallet.
  6. Del fetaosten i terninger og finhakk vårløken.
  7. Ha alle ingrediensene i en salatbolle og bland godt. Server med harissa-dressingen ved siden av.

 

Harissa-dressing

  • 4 røde chili
  • 4 røde paprika
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 ss akasiehonning
  • 4 ss sitron
  • 2 ts revet sitronskall

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Del chili og paprika i to og fjern frøene.
  3. Legg paprika og chili med skinnsiden opp på et bakebrett og grill dem til skinnet blir helt svart.
  4. Legg paprika og chili i en skål dekket med plastfolie og la det stå i ca. 10 minutter før du drar av skinnet.
  5. Kjør paprika, chili, hvitløk, salt, spisskummen, koriander og olje til en tykk harissa-saus i en hurtigmikser.
  6. Ha i honning og smak til med sitron. Juster ev. tykkelsen med litt mer olje.