Rødkål egner seg veldig godt til å stekes på samme måte som et stykke kjøtt.

Rødkålbiff med yoghurtdressing, ristede nøtter og en eksotisk kryddermiks er en mettende middagsrett som både ser fantastisk ut og som smaker helt vidunderlig.

vegetarmat med rødkål og yoghurtdressing.

Yoghurtdressingen er tilsatt hvitløk, sitron og appelsinsaft. Den er mild og passer godt til rødkål.

Vegetarmat med dukkah

Dukkah er en egyptisk kryddermiks som kan brukes på alt, både kjøtt, fisk og grønnsaker. Du kan også servere dukkah som dipp sammen med olivenolje og godt brød. Lag nok dukkah når du først er i gang, og oppbevar krydderblandingen i en lufttett boks til neste gang du trenger å piffe opp et måltid.

Nøtter som ristes i ovnen får en fantastisk aroma og smak. Legg hasselnøttene på et stekefat og la dem tørke i ovnen på 200 grader i ca. fem minutter.  Når du blander ristede sesamfrø, korianderfrø, spisskummenfrø, salt og pepper med nøttene får du en fantastisk kryddermiks til yoghurten og de stekte rødkålbiffene.

Lyst på mer vegetarmat? Prøv disse herlige rettene:

Vegetarmat med stekt rødkål og dukkah, servert på et fat.

Stekt rødkål egner seg veldig godt som vegetarmat. Denne retten er både mettende og smaker kjempegodt.

RØDKÅLBIFF MED DUKKAH OG YOGHURTDRESSING 

Dette trenger du til fire personer:

Dukkah:

  • 100 g hasselnøtter
  • 4 ss sesamfrø
  • 2 ss hele spisskummenfrø
  • 2 ss hele korianderfrø
  • 2 ss flaksalt
  • 1 ss sort pepper, kvernet

 

Yoghurtdressing:

  • 1 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 2 ts finrevet sitronskall
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss appelsinsaft
  • salt og pepper
  • 1 stort rødkålhode
  • 2 ss frisk mynte

  

Slik gjør du:

  1. Lag krydderblandingen dukkah: Legg hasselnøttene på et brett og la dem tørke i ovnen på 200 grader i ca fem minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
  2. Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er svakt gylne.
  3. Ha korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr panne og rist på medium varme til det begynner å dufte. Støt krydderne lett i en morter. Bland med sesamfrø, nøtter, salt og pepper.
  4. Bland ingrediensene til yoghurtdressingen.
  5. Del rødkålen på midten fra roten og opp. Skjær hver halvdel i fire båter.
  6. Gni rødkålbåtene forsiktig inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i panne til kålen har fått en fin stekeflate. Etterstek i ovnen til kålen er mør.
  7. Server rødkål med frisk mynte, yoghurtdressing og et sjenerøst dryss av dukkah.