Begrepet mocktail kan direkte oversettes til lurecocktail. Årsaken er at mocktail ikke inneholder alkohol, i motsetning til en klassisk cocktail.

Interessen for alkoholfrie drinker er økende, og det finnes mange herlige variasjoner av mocktails.

Alkoholfrie drinker for alle

Vi har laget to enkle og friske varianter med bær, urter og sitrusfrukt. De passer perfekt som en forfriskende leskedrikk i sola, så vel som en aperitiff før sommermiddagen. Mocktails passer for alle! 

Oppskrift på alkoholfrie drinker mocktails med bær og urter.

Bruk en tresleiv eller lignende til å mose bær, urter og lime sammen i bunnen av hvert glass.

Man kan fint lage mocktails av klassiske cocktail-oppskrifter, som for eksempel mojito, ved å utelate alkohol. Likevel er det aller beste å lage mer spennende varianter med forskjellig typer frukt og bær, urter og type blandevann. 

Enkelt å lage mocktails

Fremgangsmåten når du skal lage en mocktail er enkel: Bestem deg for en hovedsmak, for eksmepel bringebær eller jordbær. Bruker du brus eller annet søtet blandevann trenger du ikke å lage sukkerlake slik som vi har gjort her.

Oppskrift på alkoholfrie drinker mocktails med bær og urter.

Det er ikke vanskelig å lage mocktails: Ha alle ingrediensene i glasset, mos bær og sitrus, ha i sukkerlake, isbiter og litt boblevann, rør rundt og server!

Sukkerlake er en essensiell ingrediens i mange cocktail- og mocktailoppskrifter, og det lages helt enkelt ved å koke opp like deler sukker og vann. Sukkerlaken kan oppbevares flere uker i kjøleskap, så ikke vær redd for å lage en stor porsjon! Du kan også smakssette sukkerlaken med for eksempel sitrusskall.

2 MOCKTALS MED BÆR OG URTER

Oppskriftene er beregnet til 4:

Sukkerlake:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann

 

Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og vann. Rør rundt til alt sukkeret er oppløst.
  2. Avkjøl sukkerlaken og hell den over i en egnet beholder med lokk. Kan oppbevares kjølig et par uker.

 

Oppskrift på alkoholfrie drinker mocktails med bær og urter.

MOCKTAIL MED BRINGEBÆR OG MYNTE

  • 200 g bringebær
  • 1 håndfull mynte
  • 2 lime
  • 4 ss sukkerlake
  • 2 håndfuller isbiter, gjerne knuste
  • 6 dl kullsyrevann

 

Slik gjør du:

  1. Finn frem fire glass og fordel bringebær og mynte. Spar noe til pynt.
  2. Kutt lime i tynne skiver. Spar fire skiver og fordel resten i glassene.
  3. Bruk en tresleiv eller lignende til å mose bær, urter og lime sammen i bunnen av hvert glass.
  4. Hell på sukkerlake, litt isbiter og hell på kullsyrevann. Rør litt rundt i hvert glass. Topp med litt ekstra friske bringebær, mynteblader og en limeskive.

 

MOCKTAIL MED JORDBÆR OG BASILIKUM

  • 200 g jordbær
  • 1 håndfull basilikum
  • 1 sitron
  • 4 ss sukkerlake
  • 2 håndfuller isbiter, gjerne knuste
  • 6 dl kullsyrevann

 

Slik gjør du:

  1. Skyll jordbærene og del dem i fire. Fordel i fire glass. Spar gjerne fire hele jordbær til pynt. Fordel basilikumblader i glassene.
  2. Kutt sitron i tynne skiver. Spar fire skiver og fordel resten i glassene.
  3. Bruk en tresleiv eller lignende til å mose bær, urter og sitron sammen i bunnen av hvert glass.
  4. Hell på sukkerlake, litt isbiter og hell på kullsyrevann. Rør litt rundt i hvert glass. Topp med litt ekstra friske jordbær og en sitronskive.