Det virker kanskje ikke så fristende å stå inne og lage tidkrevende mat akkurat nå? Da skal du prøve en One pot.

Du trenger bare en kjele, så lager retten seg nesten selv. One pot har gått som en farsott på nettet, med mange ulike oppskrifter og varianter.

<<Liker du ris, kommer du til å elske det nye, sunne, norske superkornet.>>

Du kan lage One pot med alt fra kylling og marokkanske smaker til One pot med pølser og linser.  Her har vi laget en One pot basert på sommerens friske og sprø grønnsaker.

One pot er genial hverdagsmat er rask å lage og sunn å spise. Prøv superenkel one pot med asparges, sukkererter, tomater og basilikum.

One pot med pasta, asparges og tomater smaker sommerlig og friskt. Smak gjerne til med flere krydderurter.

ONE POT MED FRISKE GRØNNSAKER

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400 g spagetti
  • 1 pakke små tomater, delt i 2
  • 1 løk, i tynne skiver
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • en klype cayennepepper eller tørkede chiliflak
  • 2 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper
  • 9 dl grønnsakkraft
  • ½ pk sukkererter, snittet
  • 8 asparges, renset, delt i biter
  • ½ pose spinat
  • 1 pakke mozzarella
  • ½ potte basilikum
  • parmesan

Slik gjør du:

  1. Knekk spagettien på midten og legg dem nederst i en gryte.
  2. Ha i tomater, løk, hvitløk, cayennepepper, olivenolje, 2 ts salt og noen runder med nykvernet pepper.
  3. Ha i kraft og kok opp. La det putre i ca. 8 minutter. Rør med en gaffel et par ganger for å skille spagettien.
  4. Ha i sukkererter, spinat og asparges. La koke et par minutter til, til pastaen er perfekt. 
  5. Del mozzarella i biter og bruk bladene fra basilikumplanten. Bland lett inn i pastaen og server. Gjerne med mer olivenolje og nykvernet pepper. Og selvfølgelig med masse parmesan.

Tips!

Ønsker du å spice opp One pot-en, kan du ha noen biter stekt salsiccia, chorizo eller annen god pølse i gryta før du har i resten av ingrediensene.

<<Lei av å kaste mat? Her får du 10 tips til mindre matavfall>>

Flere gode tips til rask middag:

  • Kok for mye pasta og bruk pastarestene i en pastasalat dagen etter.
  • Kok ekstra poteter, så kan du lage potetsalat på null komma svisj.
  • Ha pitabrød i fryseren, de kan fylles med grønnsaker og restemat.
  • Bruk tortillalefser som pizzabunn til å lage superrask pizza.
  • Pakk grønnsaker i folie og legg på grillen.