Til hovedinnhold
pasta

One pot med grønnsaker

One pot er alt i en gryte. Sunt og raskt, uten for mye oppvask. Lag den med alt fra kylling og marrokanske smaker til pølser og linser. Vi har brukt friske sprø grønnsaker.

One pot med grønnsaker

11min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

spagetti

små tomater (delt i 2)

løk, skåret i tynne skiver

finhakket hvitløk

kajennepepper (eller tørkede chiliflak)

olivenolje

salt og pepper

grønnsakskraft

sukkererter (snittet)

asparges (renset, delt i biter)

fersk spinat

mozzarella

basilikum

revet parmesan

Fremgangsmetode

Knekk spagettien på midten og legg dem nederst i en gryte.
Ha i tomater, løk, hvitløk, cayennepepper, olivenolje, 2 ts salt og noen runder med nykvernet pepper.
Ha i kraft og kok opp. La det putre i ca. 8 minutter. Rør med en gaffel et par ganger for å skille spagettien.
Ha i sukkererter, spinat og asparges. La koke et par minutter til, til pastaen er perfekt.
Del mozzarella i biter og bruk bladene fra basilikumplanten. Bland lett inn i pastaen og server. Gjerne med mer olivenolje og nykvernet pepper. Og selvfølgelig med masse parmesan.
Ønsker du å spice opp One pot-en, kan du ha noen biter stekt salsiccia, chorizo eller annen god pølse i gryta før du har i resten av ingrediensene.

Flere gode tips til rask middag

Kok for mye pasta og bruk pastarestene i en pastasalat dagen etter.
Kok ekstra poteter, så kan du lage potetsalat på null komma svisj.
Ha pitabrød i fryseren, de kan fylles med grønnsaker og restemat.
Bruk tortillalefser som pizzabunn til å lage superrask pizza.
Pakk grønnsaker i folie og legg på grillen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆