Det er viktig at vegetarmat metter. En ideell vegetarrett inneholder elementer med ulik tyggemotstand, både salat, dipp og hele grønnsaker. Og selvfølgelig massevis av gode smaker.

Denne retten er satt sammen av mange gode ingredienser, sauser og smaker. Grillede grønnsaker smaker godt i seg selv, men med deilig dressing, baba ganoush og couscous til blir det et komplett måltid.

Når du skal grille grønnsaker er det lurt å skjære grønnsakene i generøse biter. Små biter kan fort bli tørre.

Herlig auberginekrem 

Dippen baba ganoush er laget av grillede auberginer. Det er vanlig å finne baba ganoush på meze-bordet i Midtøsten. Du kan lage den ferdig i forveien, for den smaker aller best hvis den får tid til å sette seg litt.

Auberginene skal grilles hele til de er sorte og konsistensen skal være myk når du klemmer forsiktig på dem. Press ut grønnsakskjøttet i en bolle, men ta også litt av det brente skallet med. Dette gir en deilig røyksmak til kremen. I tillegg til hvitløk og sitronsaft, inneholder baba ganoush tahini, som er en sesampaste som er vanlig å bruke i Midtøsten. Du får kjøpt tahini på glass hos Coop Mega.

Oppskrift på vegetargrill med baba ganoush, couscoussalat og sitrondressing.

Baba ganoush er lager at grillede auberginer, og er vanlig del av måltidet meze i Midtøsten.

Couscous til vegetargrill

Couscous er et supert alternativ til ris og er veldig lett å tilberede. Couscous passer godt å blande med nøtter, mandler, rosiner og urter. Vi har valgt persille og pistasjenøtter for å gi retten en eksotisk smak av Midtøsten.

En god rømmedressing med masse sitron harmonerer godt med grillsmaken på grønnsakene. Lag nok av denne dressingen, for denne kommer til å få bein å gå på.

<<LES OGSÅ: Lyst på en sommersalat som virkelig metter? Da skal du lage couscoussalat med urter, sitron og den geniale kjøtterstatningen halloumiost. Nam!>>

Bakt løk og sitron

Bakt løk smelter på tungen. Du baker dem hele i folie og når de er ferdige klemmer du ut det deilige kjøttet. Prøv bakt løk med sitrondressingen - perfekt match.

Legg alle de deilige elementene til vegetargrillen på en fjøl og la folk få forsyne seg selv. Savner du brød, kan du grille pitabrød til.

Grillede squash, paprika og mais smaker godt og metter godt. Du vil ikke savne kjøtt, garantert! Det er viktig å krydre grønnsakene med salt og pepper før du har dem på grillen.

VEGETARGRILL MED BABA GANOUSH, COUSCOUSSALAT OG SITRONDRESSING

Dette trenger du til fire personer:

Baba ganoush

  • 2 auberginer
  • 1 ss tahini
  • 4 ss god olivenolje
  • ½ sitron, saften
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • salt og pepper

 

Grillede grønnsaker

  • 4 gule løk (i samme størrelse)
  • 2 grønne squash
  • Paprika i flere farger, skåret i store biter
  • 16 champignoner
  • 1 hel maiskolbe

 

 Couscoussalat

  • 2 dl couscous
  • 60 g pistasjenøtter, hakket
  • 1 bunt bladpersille, grovhakket
  • saften av 1/2 sitron
  •  olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 granateple

 

Sitrondressing

  • ½ sitron, finrevet skall og saft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks rømme
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Start med baba ganoush : Legg auberginene hele på grillen og la dem bli svidd og helt myk inni. Del dem i to og skrap ut kjøttet. Ha det over i en blender med tahini, olivenolje, saften av en halv sitron ,  et par hvitløksfedd og litt salt og pepper. Kjør til en glatt puré.
  2. Grillede grønnsaker: Løken pakker du hel inn i folie med skallet på. En løk i hver pakke. Legg dem på grillen eller direkte i glørene. De er ferdige når de er myke. Dette tar ca 45 minutter.
  3. Del grønn squash i tykke skiver. Skjær paprika i store biter. Pensle med olje og krydre med salt og pepper på begge sidene. Legg på direkte varme. Snu når de har fått fin farge.
  4. Soppen deler du i to.  Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Grill.
  5. Grill maiskolben hel.
  6. Couscoussalat: Kok couscous som anvist på pakken. Kjøl ned. Bland inn pistasjenøtter og bladpersille. Krydre med sitronsaft, god olivenolje, salt og pepper. Del et granateple i to og kakk ut kjernene over salaten.
  7. Dressingen lager du ved å blande sitronskall, sitronsaft, hvitløk og rømme. Smak til med pepper.
  8. Server grillede grønnsaker med baba ganoush, couscoussalat og sitrondressing.