Trenger du et enkelt og velsmakende tilbehør til lam? Ovnsbakte og myke gresskarbåter smaksatt med olivenolje, hvitløk og rosmarin er selve prikken over i-en når du skal servere et festmåltid.

Gresskar kan brukes på samme måte som søtpotet og gulrot, og blir myk og kremete i konsistensen etter en stund i ovnen. 

Ovnsbakt gresskar med hvitløk og rosmarin.

Del gresskaret i tynne båter og bak i ovnen med hvitløk og rosmarin i cirka 20 minutter.

Dette tilbehøret tar ikke lang tid å lage, og lager seg nesten selv i ovnen. Etter 20 minutter i ovnen får gresskarbåtene den deilige karamelliserte smaken som passer godt til fylt lammestek med gorgonzola og valnøtter.

Prøv også disse deilige tilbehørene til lam og andre festmiddager:

 

Ovnsbakt gresskar som tilbehør til lam.

Kombinasjonen av gresskar, hvitløk og rosmarin er spesielt god.

BAKT GRESSKAR MED HVITLØK OG ROSMARIN

  • 1 gresskar (for eksempel hokkaido- eller flaskegresskar)
  • salt og pepper
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 2 grener rosmarin
  • 2 fedd hvitløk

 

Slik gjør du:

  1. Del gresskaret i 8 båter. Legg dem på et bakebrett og dryss salt og pepper over. Hell olje over.
  2. Legg hvitløksfedd og rosmarinkvister på gresskarbåtene. Stek i ca 20 minutter på 180 grader eller til gresskarbåtene er myke og karamelliserte. Sjekk med en tynn kniv om de er myke i midten.
  3. Server gresskarbåtene sammen med hvitløk, rosmarin og olje.

 

Spinatsalat er godt tilbehør til lam.

Enklere blir det ikke! Lag en rask spinatsalat i tillegg til de ovnsbakte gresskarene; smakene utfyller hverandre perfekt!

ENKEL SPINATSALAT

  • 1 pose spinat
  • 1 rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Vask spinaten og skjær rødløk i tynne skiver. Bland lett.
  2. Hell god olivenolje over og krydre med salt og pepper.