Interessen for vegetarmat er økende, skal vi tro en undersøkelse Øyafestivalen gjennomførte i 2015. Hele 60 prosent av festivaldeltagerne ønsket seg mer vegetarmat på festivalen.

For tredje år på rad kan du få kjøpt deilige vegetarretter i Coop Megas foodtruck på festivalområdet. Få oppskriften på de deilige vegetarpølsene med digg topping som står på menyen her: Kjempegode vegetarpølser med digg topping

- Vi er til stede på Øyafestivalen fordi vi har lyst til å gjøre oslofolk oppmerksomme på at Coop Mega er opptatt av økologi og at vi nå har åpnet mange flere butikker i Oslo.

Dessuten har vi en egen vegetarserie  - Vegetardag - som skal gjøre det lettere for folk å velge vegetarisk i hverdagen, forteller sponsorsjef i Coop, Vegard Hansen.

Lag digge vegetarburgere hjemme

Har du lyst på skikkelig digg vegetarmat? Her får du et gjensyn med de populære foodtruck-burgerene fra to år siden. Og har du lyst på oppskriftene fra fjorårets foodtruck-meny, finner du dem her: 4 superenkle foodtruck-retter

<<FORTSATT BURGERSULTEN? Prøv denne rødbetburgeren med chevre og valnøtter!>>

Tre vegetarburgere; en med rødbeter, en med grønne bønner og erter og en med pulled erteprotein.

Tre vegetarburgere; en med rødbeter, en med sopp og en med pulled erteprotein, alt fra Coops serie Vegetardag.

Her får du oppskriften på tre skikkelig digge vegetarburgere:

Rød vegetarburger

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 vegetarburger av rødbeter, fra serien Coop Vegetardag
  • 4 hamburgerbrød
  • 1 pose baby leaf-salat
  • ½ agurk, i tynne skiver
  • 1 liten rødløk, i tynne ringer
  • 1 paprika, i tynne skiver
  • 4 toppede ss mango chutney
  • 4 toppede ss rømme

 

Slik gjør du:

  1. Stek burgerne noen minutter på hver side.
  2. Varm hamburgerbrødene  et par minutter i ovnen så de blir sprø utenpå og myke inni. Har du lyst til å bake verdens beste hamburgerbrød, finner du oppskriften her.
  3. Fordel salatbladene i burgerbrødene, ha på burgeren og smør på en raus klatt med chutney og rømme og ha grønnsakene på toppen. 
To digge vegetarburgere: med rødbeter og en med pulled erteprotein.

Du får kjøpt både rødbeteburger og burger pulled erteprotein på Coop Mega.

Grønn vegetarburger

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 vegetarburger av sopp, fra serien Coop Vegetardag
  • 4 hamburgerbrød
  • 1 pose baby leaf-salat
  • ½ agurk, i tynne skiver
  • 1 liten rødløk, i tynne ringer
  • 1 paprika, i tynne skiver
  • 4 toppede ss mango chutney
  • 4 toppede ss rømme

Slik gjør du:

  1. Stek burgerne noen minutter på hver side.
  2. Varm hamburgerbrødene  et par minutter i ovnen så de blir sprø utenpå og myke inni. Har du lyst til å bake verdens beste hamburgerbrød, finner du oppskriften her.
  3. Fordel salatbladene i burgerbrødene, ha på burgeren og smør på en raus klatt med chutney og rømme og ha grønnsakene på toppen.
Festivalstemning rundt food trucken til Coop Mega. Coop Mega serverte tre digge vegetarburgere på Øyafestivalen. Her får du de supergode og raske oppskriftene på vegetarburgere.

Festivalstemning rundt foodtrucken til Coop Mega.

Pulled vegetarburger

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1 pk pulled erteprotein, fra serien Coop Vegetardag
  • 4 hamburgerbrød
  • 1 pose baby leaf-salat
  • ½ agurk, i tynne skiver
  • 1 liten rødløk, i tynne ringer
  • 1 paprika, i tynne skiver
  • 4 toppede ss BBQ saus
  • 4 toppede ss rømme

Slik gjør du:

  1. Tilbered pulled erteprotein som anvist på pakken.
  2. Varm hamburgerbrødene et par minutter i ovnen så de blir sprø utenpå og myke inni. Har du lyst til å bake verdens beste hamburgerbrød, finner du oppskriften her.
  3. Fordel salatbladene i burgerbrødene, ha 2-3 spiseskjeer pulled erteprotein på og smør på en raus klatt med BBQ-saus og rømme og ha grønnsakene på toppen.