Til hovedinnhold
frukt og grønt

Saftig paella med blomkål

Paella lages vanligvis med ris, men prøv oppskriften på denne lekre paellaen med blomkålris, reker og stekt kylling.

Saftig paella med blomkål

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kyllingbryst (skåret i stykker)

chorizo, i skiver

blomkål

tomatpuré

kyllingkraft

safran (eller gurkemeie for samme farge)

paprikapulver

rød paprika (finhakket)

grønn paprika (grovhakket)

frosne erter

reker (renset)

hakket bladpersille

salt og pepper

olje til steking

Fremgangsmetode

Stek kylling og chorizo (eller annen spicy pølse).
Del blomkålen i 10-12 biter og ha den over i en blender/kjøkkenmaskin. Kjør til du har fine biter av blomkål som ser ut som riskorn.
Stek blomkålen i litt olje og tomatpuré.
Tilsett kraft, safran, paprikapulver, litt salt og pepper.
Ha i paprika, kyllingen og chorizoskivene. Få med den gode oljen fra stekepannen.
Nå kan du ha i ertene og røre forsiktig.
Legg reker på toppen og et lite dryss med bladpersille. Server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆