Blomkålen er rik på vitaminer og fiber. Blomkål er en mager grønnsak som egner seg i både rå og varmebehandlet tilstand.

River du blomkål med rivjern, har du fantastisk erstatning for couscous eller ris. Helsteker du blomkål i ovnen over lang tid, kan du servere blomkål som en stek.

Indisk kjøkken elsker blomkål

India er et land der det bor mange vegetarianere. Blomkål er mye brukt her fordi grønnsaken er mettende og allsidig.

Grønnsaker og krydder gjør maten spennende, og du savner ikke kjøttet. Vi kan lære masse fra denne typen kjøkken. Du får blomkål i en deilig curry eller panert og fritert som pakora. Det smaker himmelsk!

<<LIKER DU SPICY VEGETAR-CURRY? Da skal du prøve denne herlige indiske curryen med søtpotet.>>

Blomkål er en genial kjøtt-erstatter. Sjekk disse geniale oppskriftene på taco med  blomkål istedenfor kjøtt og blomkål i paella.

Paella med blomkål, chorizo og reker

Dette trenger du (til 4 personer):

  • 2 blomkålhoder
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 grønn paprika, grovhakket
  • 1 ss safran (eller gurkemeie for samme farge)
  • salt, pepper
  • 1 neve reker, renset
  • olje til steking
  • 200 g chorizo, i skiver
  • 2 kyllingbryst, skåret i stykker
  • 1 pose frosne erter
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 1dl god kyllingkraft

 

Slik gjør du:

  1. Stek kylling og chorizo (evt annen spicy pølse).
  2. Blomkål: Del blomkålen i 10-12 biter og ha den over i en blender/kjøkkenmaskin. Kjør il du har fine biter av blomkål som ser ut som riskorn.
  3.  Stek blomkålen i litt olje og tomatpuré.
  4. Tilsett kraft, safran, paprikapulver, litt salt og pepper.
  5. Ha i paprika, kyllingen og chorizoskivene. Få med den gode oljen fra stekepannen.
  6. Nå kan du ha i ertene og rør forsiktig.
  7. Legg reker på toppen og et lite dryss med bladpersille. Server med en gang.