Nesten alle liker lassagne, og en vegetarlasagne er en fin måte å lage en kjøttfri middag på. Aubegine er en ideell grønnsak å bruke i vegetarretter, fordi den har en fin konsistens og gir en god umami-smak. 

De små frøene i aubergine har en litt bitter smak som du lett fjerner ved ådele grønnsaken i skiver og strø salt over.  La dem ligge i 15-20 minutter før du børster av saltet og baker dem i ovnen. Grønnsaken har en litt svampaktig konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i lasagnen. 

Ikke kast tomatrestene

Du skal bruke ganske mye hermetiske tomater i denne oppskriften, og du vil sitte igjen med endel tomatsaft. Ikke kast denne saften, den kan brukes til å lage kjempegod pizzasaus og verdens beste pastasaus til blant annet Spagetti Bolognese.

De beste vegetaroppskriftene

Denne vegetarlasagnen fra Lillian Løvliseter er en av vinnerne  i Coop Megas store vegetarkonkurranse. De andre vinneroppskriftene finner du her:

Vegetarlasagne med aubergine, rosmarin og ridderost i form.

Server gjerne en grønn salat og godt brød til denne vegetarlasagnen.

VEGETARLASAGNE MED AUBERGINE, RIDDEROST OG ROSMARIN

Tid: ca. 2 t.

Antall personer: 4 

Vanskelighetsgrad: Middels

Fyll:

  • 2 små auberginer, skåret i tynne skiver
  • maldonsalt
  • 4 ss olivenolje 
  • 8 ts tørket rosmarin
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 poteter, skrelt og skåret i tynne skiver
  • 200 gram ridderost
  • 50 gram parmesan 

 

Saus:

  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 løk, finhakket
  • 2 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 8 bokser hele hermetiske tomater, avrent og knust i dørslag. Ta vare på saften.
  • 3 ts tørket oregano
  • 3 ss rødvin (kan sløyfes)
  • 2 ts sukker 
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 300 g lasagneplater, ca 12 plater



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 190 grader.
  2. Legg aubergineskivene lagvis i et dørslag, strø litt maldonsalt på hver skive. La dem ligge slik i 15-20 minutter før du tørker av saltet. 
  3. Bland olivenolje, rosmarin, salt og pepper i en liten bolle. Pensle auberineskivene på begge sider med blandingen, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Bak dem i ovnen i 20 minutter på 190 grader. Følg nøye med så de ikke blir svidd.
  4. Lag sausen:Varm olivenolje i en kjele, surr løken i oljen til den er blank og myk, tilsett hvitløk mot slutten. Ha så i tomater + 4 dl av tomatsaften, oregano, (rødvin), sukker, salt og pepper. La sausen småkoke på middels varme i 20 minutter. Ta gryten av platen. 
  5. Legg potetskivene i kaldt vann i 5 minutter for å fjerne stivelse. Hell av vannet og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
  6. Riv osten.
  7. Legg lagvis i en stor ildfast form: tomatsaus (tynt lag), lasagneplater, tomatsaus (tynt lag), aubergineskiver, lasagneplater, potetskiver, tomatsaus (tynt lag). Gjenta rekkefølgen hvis du har mer igjen. 
  8. Topp med revet ridderost og parmesan.
  9. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 45 minutter. Ta av folien og stek videre i 15 minutter. 
    La retten hvile i 5 minutter før servering.

Lyst på mer vegetarmat?

Her finner du alle våre kjempegode vegetaroppskrifter.