Vegetariske lunsjkaker med blomkål og erter er selvfølgelig veldig godt å spise til lunsj, men egner seg også godt som middag. Vil du spise disse lunsjkakene til middag, kan du gjerne koke poteter og lage en saus til.

Eller du kan servere lunsjkakene med Rask hummus med frisk tomatsalat eller Knasende sprø salat med asparges, fetaost og pinjekjerner

Raske og gode lunsjkaker

Disse lunsjkakene er raske og enkle å lage, og smaker så godt at oppskriften er én av fem vinnere i Coop Megas vegetarkonkurranse. Disse lunsjkakene til Guro Margrethe Skjold er lette å forme og holder seg faste og fine gjennom hele stekeprosessen.

Sjekk de andre vinner-oppskriftene i Coop Megas vegetarkonkurranse:

Saftige lunsjkaker med blomkål og erter.

Disse lunsjkakene er mettende og gode, og egner seg godt til både lunsj og middag,

 

LUNSJKAKER MED BLOMKÅL OG ERTER

Dette trenger du til fire personer:

  • 1,5 dl ukokt quinoa 
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 250 g blomkål
  • 1 dl brødsmuler (fra innmaten på et fint brød)
  • 1 dl selskapserter
  • 1 egg
  • 1 dl revet ost
  • 2 ts spisskummen 
  • 2 ts salt 
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl speltmel
  • nøytral olje til steking


Slik gjør du:

  1. Skyll quinoaen godt før du koker etter anvisning på pakken. Dette tar ca 10 minutter.
  2. Skjær løk, hvitløk og blomkål grovt. Ha det over i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør det til små biter.
  3. Gjør det samme med innmaten på brødet.
  4. Ha quinoa i en bolle og bland inn grønnsakene, erter, egg, brødsmuler, ost og krydder. Bland inn melet. Bruk gjerne hendene.
  5. Rull deigen til små kaker. Stek dem i nøytral olje til de er sprø og gylne.