Søt fikenmarmelade og salt ost er en fin kombinasjon i en frisk og god salat som også metter.

Chevre er en myk, fersk geitost som er rund og likevel frisk i smaken. Den er veldig god sammen med noe søtt som tørkede aprikoser og en herlig fikenmarmelade.

Du kan gjerne ta osten ut av kjøleskapet en halvtime eller time før servering. Når osten ikke er iskald kommer den gode smaken til sin rett.

Bland forskjellige typer grønn salat og urter. Det er både lekkert å se på og gir en god kombinasjon av forskjellige smaker og teksturer.

Valnøtter eller pinjekjerner som du rister lett i pannen gir akkurat det lille ekstra å tygge på.

Server salaten til lunsj eller som kveldsmat, eller som en av flere retter på en buffet.

25 min / 4 Porsjoner

Dette trenger du:

  • 40 g valnøtter
  • 1 pk blandet grønn salat
  • 50 g aprikoser, tørkede
  • 1 rødløk, i skiver
  • 1 tomat, i skiver
  • God olivenolje
  • 1 sitron
  • 1 Haukeli chevre
  • 1 lite gl fikenmarmelade

 Slik gjør du:

  1. Rist nøttene i ovnen til de har fått fin farge.
  2. Bland salat, aprikoser, rødløk og tomat i en bolle. Drypp olivenolje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper, og dryss valnøttene på toppen.
  3. Del chevre i biter og anrett på salaten. Topp salaten med fikenmarmelade. Servér med godt brød og smør ved siden.

Tips!

Temperer osten en god time før du skal spise.